Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 8 неочаквани правила, които трябва да спазвате, докато се храните в чужбина

8 неочаквани правила, които трябва да спазвате, докато се храните в чужбина

8 неочаквани правила, които трябва да спазвате, докато се храните в чужбина - изображение

Знаете ли, че някои модели на хранене и традиции, които считаме за нормални и правилни, могат да бъдат забранени или третирани като неуважителни в някои страни? Обикновено поръчваме храна със сол и черен пипер и дори не осъзнаваме, че в някои държави това се счита за нарушение. В тази статия ще ви запознаем с 8 неочаквани правила, които трябва да имате предвид, докато пътувате в чужбина.

Половин чаша чай е само за "Добре дошли" в Дубай и Казахстан

половин чаша чай

В Дубай и Казахстан чаят се изсипва до половината в чаша или по-малко от половината, така че гостите да не се чувстват като домакините, които ги чакат да напуснат. Ако получите пълна чаша чай, това е лек намек, че е време да се приберете вкъщи.

В Китай не почистват чайник с измиващ препарат

В Китай хората не измиват чайниците с миещ препарат, а само с вода или специален пясък. Остатъчната плака се смята за "душата" на чая, поради което е забранено да се "убива" с различни химикали.

В Италия ще обидите главния готвач, ако поискате допълнително сирене

сирене и човек, който яде пица

Не можем да си представим пица или тестени изделия без допълнително сирене. И въпреки че италианците обичат този продукт, е по-добре да не искате допълнително сирене. Това може да обиди главния готвач, защото това означава, че не ви харесва ястието, по начина по който го приготвят и искате да го промените.

Не питай за сол и черен пипер в Португалия или Египет

Ако питате за сол или черен пипер в Египет или Португалия, може да нараните чувствата на хората. Въпросът е, че това е послание към човека, който е приготвил ястието за вас: ако искате допълнително тези подправки това означава, че храната не е достатъчно вкусна и, че готвачът не си е свършил правилно работата.

Не използвайте вилици в Тайланд

без вилици в Тайланд

Вилицата е обикновен прибор, който използваме, за да ядем различни продукти. Но в Тайланд, използването на вилица се счита за неправилно. Имате право да сложите храна на лъжица и това е всичко.

Харесва ли ви ястието? В Китай не оставяйте празна чинията

китайци ядат

Ако харесваме ястие, често си го изяждаме, за да покажем, че е наистина вкусно. В Китай е неприемливо да изядете всичко в чинията си. Празните чинии показват, че домакинът не е сложил достатъчно храна и гостите все още са гладни. Така че, ако искате да направите комлимент на готвача или госта, препоръчваме да оставяте храна в чинията си, независимо колко вкусна е.

Етикет за чай във Великобритания

Почти всеки знае, че във Великобритания има традиция да се пие чай в 5 часа сутринта. Но не много хора знаят как британците всъщност пият чай. Първо, те обикновено добавят мляко. Второ, те предпочитат чая си хладен, не горещ. Трето, разбъркването на чаша чай се извършва леко и безшумно в центъра на чашата.

Бъдете внимателни с пръчиците за хранене в Япония

клечки за храна в Япония

В Япония не се препоръчва да държите клечките за хранене нагоре. Според традицията хората поставят вертикално пръчиците по време на погребения. В ресторант, това действие може да обиди собственика.
Това също е причината, поради която не ви е позволено да подавате храна с помощта на пръчици. По време на погребения, клечките се използват за преместване на костите по време на кремация.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиСтатистически проучванияНормативни актовеЛюбопитноЗдравни съветиИсторияОрганизацииЛайфстайлСнимкиХранене при...РецептиДиетиСпортАнкетиФизиологияПсихологияЛеченияИнтервютаЗаведенияАлт. медицинаБотаникаПроизводители