Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 ежедневни ритуала за по-добър сън, които могат да променят живота ви

8 ежедневни ритуала за по-добър сън, които могат да променят живота ви

8 ежедневни ритуала за по-добър сън, които могат да променят живота ви - изображение

Нещата, които вършите точно преди лягане, могат да окажат голямо влияние върху живота ви. Ето защо си струва да започнете ежедневен ритуал.

1. Четете книга за самоусъвършенстване: Избирайте една от онези книги за самоусъвършенстване преди сън. Ако изберете нещо прекалено вълнуващо, като фентъзи или мистериозен роман, може да не успеете да го оставите навреме.

2. Мийте зъбите си и ги почиствайте с дентален конец: Миенето на зъби има огромно влияние върху здравето ви. Нездравословните венци могат да доведат до сериозни състояния, като сърдечни и респираторни заболявания. Освен това, има по-голям шанс да загубите зъбите си, когато остареете, ако не започнете да ги миете и почиствате старателно.

3. Приготвяйте се за следващия ден: Подготвяйте всичките си неща предната вечер - обяда и облеклото си - така че да не бързате сутрин.

4. Разтягайте се: Разтягането е добър навик, на който да се спрете. Не само, че е добре за вашите стави и гъвкавост, но и помага на добрия сън.

5. Лягайте си 15 минути по-рано: Опитайте този прост трик - легнете 15 минути по-рано, отколкото планирате. Повечето хора не спят достатъчно по всевъзможни причини. Лишаването от сън може да има сериозни последици за вашето здраве и производителност. Лягайки по-рано, можете да промените дълбоко вкоренените навици и да спрете да отлагате съня си.

6. Премахвайте грима си: Възможно е да сте прекалено уморени, за да свалите грима, но трябва да започнете да го правите, ако искате здрава кожа. Това запушва порите и възпрепятства естествения серум, който кожата ви секретира, за да се овлажни правилно. Всичко това може да доведе до акне. Ако не почистите лицето си, преди да заспите, свободните радикали от околната среда, които се лепкат по кожата ви през деня, остават по нея през нощта, довеждайки до разпадане на колагена и фини бръчици.

7. Записвайте това, за което сте благодарни: Записвайте едно до три неща, за които сте благодарни през този ден. Пратвете го всяка вечер в своя дневник. Това ще ви помогне да мислите по-позитивно. Благодарността е наистина мощен инструмент за оценка на нещата, които по навик считате за даденост. Толкова лесно е да се съсредоточите върху негативите в деня си и да забравите, или да отхвърлите позитивите. Привличайки вниманието си към доброто, вие ще промените начина, по който работи умът ви.

8. Медитирайте: Медитацията е чудесен ритуал, който трябва да овладеете. Тя помага за намаляване нивата на стрес и ви дава спокойствие. Медитацията ще ви помогне с вашите импулси и реакции в стресови събития. Ползите от нея са безкрайни и включват по-добра памет, повече креативност и по-малко тревожност.

Започнете още тази вечер!

Източник: popsugar.com

Снимка: eyeontheweb.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноФизиологияСнимкиСпортАлт. медицинаНовиниЛеченияДиетиВидеоИзследванияИсторияБотаника