Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 2

7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 2

 7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 2 - изображение

Хауърд Шулц

хауърд Шулц

Хауърд Шулц подава оставка от "Старбъкс", която към този момент е компания, която продава кафе машини. Той напуска, защото създаде нещо специално, съчетаващо качественото кафе и уютна атмосфера, за да накарат хората отново да посетят не е подкрепена от ръководството. По време на едно пътуване до Италия той забелязва много барове, които надписват чашите на кафе с името на клиента. Хауърд осъзнава, че клиентите не вземат просто напитката, а отношението . След като се връща в САЩ се опитва да убеди различни инвеститори, че кафето може да бъде лично изживяване. Две години по-късно Шулц купува марката Starbucks, популяризира я и тя става известна в цял свят.

Ник Удман

Ник Удман

След като завършва университета, Ник основава „Funbug“, платформа за игри, която , въпреки големия успех, бързо фалира.

За да се възстанови след неуспеха, Ник отива в Австралия, за да сърфира с приятелите си. Той има желание да записва преживяванията си с камера и установява, че всъщност на пазара няма достатъчно лека и водоустойчива камера, която се прикрепя лесно за ръката или на дъска, сърф или друг предмет. Гледайки професионалните сърфисти, на него му хрумва идеята да създаде удобна и малка камера за действие - GoPro , която го направи милиардер. Към днешна дата състоянието му възлиза на 2.6 милиарда долара, а продажбите на малките устройства се увеличават.

Соичиро Хонда

Хонда

Соичиро израства в много бедно семейство и е принуден да помага на баща си още в ранна детска възраст. Когато е на 16 години той напуска училище и започва да работи във фирма за ремонт на автомобили в Токио. В началото гледа децата на собственика, но уменията му на механик бързо са забелязани. Той инсталира стари двигатели на велосипеди и мечтае да направи свои собствени мотоциклети от скъпи материали, с хромирани колела и кожени седалки.
Мечтите се сбъдват, ако упорито следващ целите си. След известно време Соихиро успява да открие Хонда Мотор, която днес произвежда едни от най-добрите мотоциклети в света, а Соичиро се превръща в един от символите на японското икономическо чудо.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитно