Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Анна Мари Моузес - жажда за изкуство без предел

Анна Мари Моузес - жажда за изкуство без предел

Анна Мари Моузес - жажда за изкуство без предел - изображение

Възхитени от идеята за жажда за създаване на изкуство, която би прекрачила всички видими и невидими граници, днес решихме да ви запознаем с Анна Мари Моузес. Тя доказва, че когато имаме желание да творим, то този копнеж е упорит като водата, която разцепва камъка на две, за да премине.

Анна Моузес по-късно става известна с нарицателното "Баба Моузес". Защо баба? Тя спечелва славата си на майстор на рисуването, след като успява да преодолее всички клишета, всички завистливи думи и обществена почуда, създавайки едни от най-запомнящите се произведения на изкуството, когато е на 78-годишна възраст.

Вярно е, за любовта няма граници, но има ли граница за любовта към изкуството? Има ли граница за майсторството и каква е цената, за да преминем извън нея? За Анна Моузес цената е висока - тя заплаща с по-голяма част от живота си, през която стои в сянка, докато накрая изкарва пред очите на всички нас онези картини, които пленяват душата със своята детайлност и изящество. А нима цената е важна, след като веднъж отпием от глътката на собствения си успех?

Баба Моузес е една от онези жени, които показали наяве способностите си, веднага се превръщат в символ на борбеност, упоритост и истинска смелост. На цената на всичко. И го правят сами. Без значение колко труден би бил пътя до успеха...

За Framar.bg: Ива Великова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИнтервютаЗдравни съветиЛюбопитноРецептиПсихологияСоциални грижиИсторияТестовеБотаникаОбразованиеНовиниСпортХранене при...Алт. медицинаЛеченияКлинични пътеки