Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 7 неочаквани неща, които кучетата могат да надушат

7 неочаквани неща, които кучетата могат да надушат

7 неочаквани неща, които кучетата могат да надушат - изображение

Усещането за миризма се нарича обоняние. Хората нямат много силно усещане за миризма, докато носовете на кучета са повече от 10 000 пъти по-професионални от нашите. В наши дни кучетата са обучени в различни области, но дори и вашият домашен любимец може да ви спаси със силния си нос.

Представяме ви 7 необичайни неща, които кучетата могат да надушат.

Промени в нивото на кръвната захар

Изследванията потвърждават, че кучетата могат да усетят спад в нивото на кръвната захар. Те могат да идентифицират това чрез промяната на миризмата в потта ни. Тази способност може да бъде от решаващо значение за собственика на куче с диабет. Изследванията показват, че кучетата могат също да анализират нашите поведенчески промени.

Следователно, веднага щом вашият "домашен лекар" забележи, че миришете по различен начин или че сте неестествено сънливи, то ще започне да действа - ще покаже признаци на стрес, за да се опита да привлече вниманието на собственика.

Рак

Учените обясняват, че ракът прави клетките ни по-различни от нормалните. Повредените клетки произвеждат специфичен вид протеин, които кучето може да мирише. Проучванията показват, че могат да открият рак на белия дроб , рак на дихателната система и рак на простатата или пикочния мехур чрез миризмата на урина. Изследванията продължават да се провеждат в тази посока, а кучетата също показват надеждност при проследяването на рака на кожата.

Идентичност

В носа на кучето миризмата на всеки човек е толкова уникална, колкото пръстовите отпечатъци. Освен това, експертите ни уверяват, че кучетата могат да разпознаят познат човек или място дори ако миризмата се смесва с парфюм. 

Епилептични припадъци

Учените потвърждават, че кучетата са в състояние да открият бъдещ епилептичен припадък до 45 минути преди началото му. Смята се, че тези домашни животни са в състояние да усетят специфична миризма, която предхожда медицинското състояние. Веднага щом вашето куче е наясно с опасността, то ще се опита да ви привлече вниманието като лае, например. И ако изпаднете в конвулсии, вашият верен приятел ще е наблизо, за да ви защити.

Вашите отношения с други кучета

Кучетата изпращат "съобщения" чрез феромони, които могат да се намерят в урината, кожата, козината и фекалиите. Така че, ако сте посетили приятел, който притежава домашен любимец, кученцето ви ще знае всичко! Пригответе се то да ви помирише, за да идентифицира с кого сте били - информация за породата, размера, здравето и други характеристики на кучето, с което сте му "изневерили".

Бременност

Носът на кучето може да открие най-малките промени в миризмата на тялото ви. Ако сте бременна, тялото ви преминава през сериозна хормонална промяна, която просто не може убегне на вашия домашен любимец. Експертите заявяват, че кучетата могат да открият много ранни етапи на бременността чрез миризма и леки промени в движенията на тялото ви. И тяхното поведение ще се промени, тъй като сега сте основно нов човек за тях.

Буря или ураган

От древни времена животните са били по-близо до природата, отколкото хората. И в днешно време наблюденията доказват, че кучетата могат да миришат дори и най-малките промени във въздуха, прогнозирайки буря или друго бедствие. Това, съчетано с чувствителността на кучето към геомагнитни полета и вибрации, прави предсказанието достоверно.

Когато приемаме куче в семейството, можем да мислим за домашния любимец като придружител за сутрешното бягане или за да ви пази къщата. Учените са доказали, че кучетата са най-добрите приятели на децата. Да имаш куче в семейството стимулира детето да стане по-социално активно, по-добър към другите хора и животни и дори е склонно да чете повече книги. Следователно кучетата са учители за нас, когато сме млади.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиПсихологияИсторияСпортВидеоНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина