Начало Лайфстайл Интимно 7 изключително ефективни упражнения по терапия за двойки, които можете да правите у дома

7 изключително ефективни упражнения по терапия за двойки, които можете да правите у дома

7 изключително ефективни упражнения по терапия за двойки, които можете да правите у дома - изображение

Има няколко упражнения по терапия за двойки, които може да опитате у дома, особено след като всеки от нас има редица ежедневни отговорности, дълги списъци със задачи и големи стресови фактори в живота си, което прави лесно да пренебрегваме партньора си или да го приемаме за даденост. Тази специална връзка, която споделяте с вашата половинка, има нужда от поддръжка и отглеждане. Терапията за двойки може да ви помогне да засилите връзката си, преминавайки през трудностите заедно.

Ето няколко много ефективни упражнения по терапия за двойки, които трябва да опитате, тъй като те ще ви помогнат да получите близост с партньора си и да подхраните вашата интимност:

1. Списък с оценка

Това определено е едно от най-ефективните упражнения по терапия за двойки, което може да опитате у дома. В продължение на пет дни (всеки ден), вие трябва да записвате едно нещо, което вашият партньор е направил и вие оценяване. Не е нужно да бъде велик жест; може да добавяте прости, сладки жестове, които всъщност означават много за вас - например, фактът, че той се е присъединил към вашата ежедневна разходка в парка.

2. Изваждане на мръсното пране

Точно както дрехите ви, връзката се замърсява всеки ден от всички видове неизречени негодувания и леки раздразнения, които се промъкват във вашите взаимоотношения. Веднъж седмично питайте вашия партньор, дали има неща, които са го накарали да се чувства неоценен, необичан или неуважен. Може би в началото той ще ви каже, че всичко е наред, но просто дълбайте малко по-дълбоко и наистина слушайте това, което има да ви каже.

3. Направете списък със забавления

Сигурни сме, че има много забавни неща, които бихте искали да правите с вашия партньор. Просто направете списък и се опитайте да изпълнявате една точка от този списък всеки месец или дори всяка седмица. Опитайте се да се насладите един на друг повече и да откриете общите интереси, които двамата споделяте, без дори не подозирате.

4. Разрешаване на споровете преди лягане

Уверете се, че винаги разрешавате споровете преди да си легнете, тъй като аргументи, които се задържат, без да бъдат решени, обикновено водят до разочарование и недоволство. В дългосрочен план тези неща са наистина токсични за връзката ви и вашето щастие. Просто се опитайте да разрешите вашите аргументи в деня, в който са възникнали и се съсредоточете върху намирането на решение, което да задоволи и двама ви.

5. Любовен списък

Просто напишете пет неща, които партньорът ви може да прави или вече прави, с които да ви покаже любовта си. По този начин вие ще забележите много по-ясно как вашият партньор ви показва обичта си всеки ден, без всъщност да го казва. Повечето от времето това не са големи и скъпи жестове, а малки значими неща, които са простички, но които показват колко много той ви обича.

6. Час за откровения

Опитайте с един час всякак седмица, в който да сте честни един с друг. В този час можете и имате право да кажете на вашия партньор как се чувствате за някои неща с пълен имунитет. По този начин ще се научите да бъдете по-честни един с друг, да слушате по-внимателно и да уважавате мнението на отсрещния, без да вземате нещата твърде лично.

7. Изграждане на интимност

Вземете половинката си и просто отидете в стая, която не е вашата спалня, изключете телефоните си, сложете децата да си легнат и след това просто седнете един срещу друг. Нека коленете ви почти се докосват.

След това, отделете няколко минути или дори повече и просто се гледайте един друг в очите, помислете за вашите мисли, реакции и чувства, а след това ги споделете с партньора си. Това упражнение стимулира интимността, която често губим в суетенето на делника. Това ни помага да надникнем във вътрешния свят на нашия партньор, както и в нашия собствен.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСпортЗдравни съветиНовиниИсторияТестовеСнимкиАлт. медицинаБотаникаОрганизацииЛеченияСоциални грижиИнтервютаСпециалистиКлинични пътекиНормативни актове