Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 6 специалисти разкриват най-лошите любовни съвети, които можете да получите

6 специалисти разкриват най-лошите любовни съвети, които можете да получите

6 специалисти разкриват най-лошите любовни съвети, които можете да получите - изображение

Ако сте натрупали достатъчно опит в романтичните взаимоотношения, вероятно вече знаете, че любовта не е достатъчна за изграждането на здрава и успешна връзка. От изключително значение е понякога да загърбвате егото си и да успявате да прецените коя битка (скандал) си заслужава и коя само ще натрупа още повече напрежение между вас.

Често се случва да прибягваме до помощта на някоя приятелка или човек с "повече" опит. Но знаете ли кои са най-лошите съвети, които можете да получите за вашата връзка? Може би онези, които ще получите от баба си, защото тя гледа на света с друг манталитет и очи? Или онези, които още в началото можете да определите като "пълни глупости"?

Истината е, че всеки съвет може да бъде лош, тъй като отстрани нещата винаги изглеждат по-различно. Поради тази причина американското интернет издание Business Insider се е обърнало към специалисти в областта – включително антрополози и брачни и семейни терапевти, за да разбере кои са най-лошите любовни съвети.

Ако се карате, връзката ви е в опасност

караница

"Не това, че се карате, а начинът, по който го правите, определя здравината и щастието на вашата връзка. Ако никога не се карате или никога не сте на различно мнение с партньора ви, единият от вас вероятно трупа в себе си напрежение."

"И, когато говоря за караници… съветът, който ме подлудява е, 'Никога не си лягайте ядосани'. Всъщност понякога добрият сън е точно онова, от което се нуждаете, за да проясните мислите си и да завършите караницата по правилния начин."

Андреа Сайрташ, специалист по връзки и взаимоотношения

Интернет шпионирането може да ви предпази от избора на неправилен партньор

жена пред компютър

"Първо, ако някой ви даде подобен съвет, вижте какво е състоянието на собствената му връзка, преди да последвате стъпките му. Ако не можете да вярвате на своя партньор, тогава вие вече сте избрали погрешния. По-важният въпрос е защо сте били привлечени от човек, на когото не можете да вярвате. Казано просто, шпионирането унищожава доверието, което е основата на всяка здрава връзка."

Емили Луз, съветник по лични взаимоотношения

За да проработи дадена връзка, трябва да е вълшебна още от самото начало

фойерверки

"Или просто, че трябва да е еди как си. Често, когато хората дават съвет, те ви казват онова, което е вярно за тях самите. Урокът, който аз научих при разговорите със стотици двойки е, че не съществува идеален метод за развиване и запазване на любовта."

"Някои хора се влюбват от пръв поглед. Други стоят до някого в офиса години наред и не изпитват нищо към него – докато един ден това не се случи."

Съветът, който мога да дам на хората, е наистина да се научат да се вслушват в себе си. И ако отговорът не е очевиден, проверете го с тялото си. Веднъж един инструктор по йога каза, че главата може да ви излъже, но тялото никога. Открих, че това е неизменно вярно и полезно във всичко сфери на живота – особено връзките."

Елън МакКарти, репортер във Woshington Post

Честността винаги е най-добрата стратегия

Две приятелки

"Съществува разлика между това да кажеш на партньора си важна истина, която той трябва да знае, и да направиш нетактична забележка, която може и да е вярна, но само ще го нарани."

"Също така има разлика между заблуждаването на другия и т. нар. 'бели лъжи', които всички изричат, за да не наранят чувствата на някого. Истината, която ненужно наранява самочувствието на партньора ви, само ще го накара да застане  в защитна позиция или ще го провокира да ви отговори с нещо заядливо."

"Понякога е по-добре да бъдете тактични, отколкото напълно честни."

Джоузеф Бърго, психотерапевт

Трябва да давате на вашия партньор всичко, от което той се нуждае

Мъж и жена

"Това е най-ужасния съвет, който мога да си представя. Тъй като това означава, че вие сте човек в нужда и другият човек трябва да ви покаже, че вие сте му необходим."

"Ако връзката ви ще се основава на взаимното желание и способност на другия да посрещне нуждите на другия, то това звучи като два кърлежа без куче, които изсмукват взаимно живеца си."

"Това не е рецепта за добра връзка… Кога последно сте изпитали уважение към емоционално нуждаещ се човек, още повече да бъдете привлечени от него?"

"Нямам нужда от съпруга, която ми позволява да я желая. Аз я желая. Мога да живея без нея. Но не искам да живея без нея."

Хал Рънкел, семеен терапевт

Не приемайте покана за среща в събота, след сряда

Жена, говореща по телефона

"Глупости. Жените се притесняват, че ще изглеждат отчаяни. Но повечето мъже не го възприемат по този начин. Те често не си правят планове занапред. И повечето ще почувстват облекчение, че жената е казала да, независимо кога са я попитали."

"Мъжете се влюбват по-бързо и по-често от жените. Дайте им шанс – дори ако е в последната минута. Купидон губи търпение, когато се правите на свенливи."

Хелън Фишър, антрополог 

източник: businessinsider.com

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияНовиниВидеоИнтервюта