Начало Лайфстайл Интимно 18+ 6 от най-злокобните приказни истории – част 1

6 от най-злокобните приказни истории – част 1

6 от най-злокобните приказни истории – част 1 - изображение

Щом чуят думата "приказка", днес хората обикновено си представят нежни горски създания, непорочни девойки и (предимно) щастливи завършеци. Но до Викторианската епоха, преди 150 години, повечето приказки са били мрачни и деспотични, а сексуално заредените алюзии в тях биха ужасили всеки шестгодишен. Представяме ви шест класическо-смущаващи приказни истории, които едва ли ще получат адаптация от Дисни.

Слънцето, Луната и Талия

Този ранен вариант на "Спящата красавица", публикуван през 1634 г., звучи като средновековен епизод на Шоуто на Джери Спрингър. Дъщерята на велик владетел – Талия, се пробожда на треска дърво, докато преде лен и изпада в безсъзнание. Скоро наблизо преминаващият крал я изнасилва в съня й (италианската разновидност е по-евфемистична): "Той я вдигна на ръце и понесе към леглото, за да събере първите плодове на любовта".

Слънцето, Луната и Талия

Все още в кома, Талия ражда близнаци, които след като се събужда внезапно, дарява с имената Слънце и Луна. Съпругата на краля ги отвлича и нарежда да бъдат сготвени живи и поднесени на баща им. След като готвачът отказва да изпълни заповедта, кралицата решава вместо това да изгори Талия на клада. Кралят се намесва, хвърля жена си в пламъците и той, Талия и близнаците заживяват щастливо. (Както виждате щастливият край далеч не е неизбежен). 

Странният празник

"Кървавата наденица покани наденицата от черен дроб в къщата си на вечеря, а втората с радост се съгласи. Но когато премина нейния праг, тя съзря невероятно странни неща: метла и лопата да се бият на стълбите, маймуна с рана на главата и много други…"

Как така режисьорите на Дисни са решили да пренебрегнат тази немска приказка? За да скъси една вече кратка история, наденицата от черен дроб почти успява да избяга с непокътната обвивка, докато кървавата наденица я преследва по стълбите с нож. Просто вмъкнете малко музика и танци и 90-минутното забавление е налице!

Пента с отрязаните ръце

Няма нищо по-хубаво от щипка кръвосмешение и бруталност за подправянето на една автентична приказка. Героинята от "Пента с отрязаните ръце" е сестрата на овдовял наскоро крал, която реже собствените си ръце вместо да се поддаде на интимните му провокации. Отхвърленият благородник заключва Пента в сандък и я хвърля в океана, ала тя е спасена от друг крал, на когото става невеста.

Пента с отрязаните ръце

Докато новият й съпруг пътува по море, Пента ражда бебе. Ревнивата рибарска съпруга съобщава на краля лъжата, че жена му е родила кученце. В даден момент той се прибира у дома и след като вижда, че има син, заповядва жената на рибаря да бъде изгорена на клада. За съжаление в приказката така и не се появява фея, която да върне ръцете на Пента обратно, така че този щастлив край е малко по-суров.

Вижте втора част на статията тук.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: thoughtco.com

Снимки: unsplash.com, pinterest.com, io9.gizmodo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижи