Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 6 малко известни исторически факти, които ще изненадат дори отличниците - част 1

6 малко известни исторически факти, които ще изненадат дори отличниците - част 1

6 малко известни исторически факти, които ще изненадат дори отличниците - част 1 - изображение

Историята е голяма област на познанието. Невъзможно е да се научи изцяло, особено в детайли. Въпреки това подробностите под формата на малко известни факти увеличават интереса към тази наука и ни карат да научаваме повече за отминалите събития.

Ние обичаме и уважаваме историята и затова ви представяме 6 интересни исторически факти.

Римският император Комод събира всички хора с увреждания в Колизеума и ги принуждава да се бият до смърт

император на Древен Рим

Комод, императорът на Древен Рим, е бил ексцентричен и луд, както и много други императори от онези времена. Той обичал да приписва на себе си различни титли: например, в края на живота си, той заповядвал да го наричат Херкулес, син на Юпитер. Той също така издал заповед да се преименуват месеците, така че да съответстват на неговите титли и имена: Commodus, Augustus, Amazonius, Invictus и др. През 190 г. той преименува Рим на град Commodus. Сенатът не възразява и изпълнява всички нелепи заповеди на императора.

Императорът е бил доста ексцентричен, обичал е да убива животни на арената. За да се отърве от "несъвършените" граждани,той заповядва да съберат всички хора с увреждания, джуджетата и лудите и ги накарал да се бият на арената на Колизеума до смърт.

Най-кратката война в историята е между Великобритания и Занзибар

останки от двореца в Занзибар

Според Книгата на рекордите на Гинес, най-кратката война в историята е войната между Великобритания и Занзибар, която се състои на 27 август 1896 г. След смъртта на султан Хамад ибн Тувайни, който активно сътрудничи с Великобритания, неговият братовчед Халид ибн Баргаш се възползва от подкрепата на Германия. Това противоречи на политиката и интересите на Великобритания, затова британската армия изпраща ултиматум и обгражда двореца с войници.

Султанът имаше само кралска яхта, "Глазгоу", и малко повече от 3000 души на негова страна. Британците имаха ескадрон, състоящ се от повече от 5 кораба. След като ескадронът открива огън срещу "Глазгоу" и двореца, всички излизат от двореца. Знамето на Занзибар продължава да се вее насред двореца, а британците го считат за отказ да се предадат. След като унищожават знамето, британците приключват атаката. Следователно войната продължава само 38 минути.

В историята има само 3 Райха

Райх

Райхът в превод от немски означава "държава" или "империя". Първият Райх е Свещената Римска империя, но не и от времето на Древния Рим. През 962 г. цар Ото I Велики обявява своята държава за Свещената Римска империя, която претендира за приемствеността на древната Римска империя и на Франкската империя на Карл Велики. През 1806 г. Империята е елиминирана по време на Наполеоновите войни и нейният последен император Франсоа II абдикира.

Германската империя се счита за вторият Райх. Тя е основана от Ото фон Бисмарк през 1871 г. Империята спира да съществува през 1918 г. в резултат на Германската революция. След известно време Адолф Хитлер създава Третия райх на 24 март 1933 г.

Вижте втора част ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияРецептиПсихологияЛюбопитноАлт. медицинаВидеоТестовеНаправления в медицинатаКомпании и организацииСпортЛичностиОткритияГеография