Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 6 знака, че сте отегчени от връзката си

6 знака, че сте отегчени от връзката си

6 знака, че сте отегчени от връзката си - изображение

Ако през съвместните си вечери правите тези шест неща, то значи сте твърде отегчени един от друг

Новите връзки бълват от любовни тръпки и ентусиазъм, но с времето повечето двойки се вкарват в монотонна рутина. Границата между усещане за баналност и нормален съвместен живот обаче е много тънка. Най-отличителния знак за зряла и успешна връзка е и двамата да искате да прекарвате вечерите у дома заедно. Но започнете ли да правите някои от тези 6 неща, то със сигурност сте се отегчили един от друг.

Имайте предвид все пак, че както всеки човек, така и всяка двойки си имат своите индивидуални особености. Някои предпочитат да имат повече лично време за себе си, а други се стремят да прекарат всяка свободна минута със своя партньор. Но тези 6 признака sа почти универсални както за едните, така и за другите.

Всеки се фокусира върху собствените си интереси

 Всеки се фокусира върху собствените си интереси

Забелязвате ли как прекарвате времето си вечер? Дали изобщо правите нещо заедно? Напълно нормално е да се занимавате със свои неща от време на време. Но ако това стане постоянна практика, вече трябва да се притеснявате.

Дори малко време заедно, правейки нещо забавно и интересно, ще поддържа връзката ви жива. В противен случай ще започнете да излизате отделно, да гледате филми отделно и накрая няма да имате дори какво да си кажете.

Разговаряте предимно с други хора

Разговаряте предимно с други хора

Предпочитате ли повече да си чатите със свои приятели, отколкото да разговаряте с партньора си? Е, значи със сигурност сте отегчени.

Вашият партньор трябва да бъде приоритет, затова, когато сте заедно, се фокусирайте предимно върху него. А в случай, че той е този, който си пише с приятели и не ви обръща внимание, говорете с него и изисквайте да бъдете удостоени с такова.

Здравословно е, когато в една връзка всеки има свобода, но партньорите не бива да забравят, че все пак са обвързани.

Водите диалог на сила

разговори на сила

Трудно ли ви е да започнете разговор със своя партньор? Когато едва подхващате тема, която да обсъдите, или изобщо не намирате такава, то това е сигурен знак, че вече сте се стигнали дъното на взаимоотношенията си.

Храните се отделно

Храните се отделно

Посланието тук е доста ясно и може би няма нужда от разяснения. Съвместните вечери са предпоставка за сближаване, разговор и повече контакт. Ако сте решени да възстановите връзката си, започнете с някое хубаво блюдо, чаша вино и се насладете на една хубава вечеря заедно.

Съмнявате се в съвместното ви бъдеще

Съмнявате се в съвместното ви бъдеще

Случва ли ви се да се замисляте как ще я карате от тук насетне? Задави ли ли сте си въпроси относно общото ви бъдеще? А виждате ли изобщо такова?

Да минават подобни мисли е нормално за всеки обвързан човек, но ако те се повтарят твърде често, вече наистина трябва сериозно да преосмислите дали не е време за раздяла.

Активно се отбягвате един от друг

Активно се отбягвате един от друг

Това вече е и най-сигурният знак. Вечерите, прекарани в прегръдките на партньора, би трябвало да са най-сладката част от ежедневието ви. Но започне ли всеки от вас да търси каквото и да е занимание, само за да не попадне в тази конфузна клопка на мълчание или насилствени разговори с другия, то проблемът вече е наистина сериозен.

Е, смятате ли, че имате успешна връзка или по-скоро сте отегчени до болка от нея?

Редактор: Милена Минчева

Източник: romper.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимки