Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 6 знака, че имате изострено чувство за емпатия и сте свръхчувствителни към енергии

6 знака, че имате изострено чувство за емпатия и сте свръхчувствителни към енергии

6 знака, че имате изострено чувство за емпатия и сте свръхчувствителни към енергии - изображение

Хората, способни да изпитват емпатия са изключително интелигентни и имат потребност от това да помагат на другите. Те често се оказват свръхсензитивни към различни енергии, а оттам идва и тяхната способност към съпреживяване чувствата на останалите.

А ето и 6-те често срещани характеристики на хората с висока сензитивност на енергии.

УСЕЩАТЕ ЕМОЦИИТЕ НА ХОРАТА, ДОРИ ДА НЕ СА НАБЛИЗО

Ако сте емпат, със сигурност усещате чувствата на хората, дори когато не са близо до вас. Те могат да бъдат на другия край на града, или дори на друг континент, но когато се чуете, вие ще почувствате енергията им.

Препоръчително е, когато почувствате нечии силни емоции, винаги да си задавате въпроса "Това моите чувства ли са?", за да се научите да се различавате пълноценно чуждите от своите.

ЧУВСТВАТЕ СЕ СМАЗАНИ ПСИХИЧЕСКИ В ПРЕТЪПКАНИ ПРОСТРАНСТВА

Може би предпочитате малките компании или дори да бъдете сами понякога, отколкото да сте на някое претъпкано място, където да усещате негативизма на всички хора около себе си. 

ХОРАТА ЧЕСТО ВИ КАЗВАТ, ЧЕ СТЕ ТВЪРДЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ

Чувате често хората да ви казват, че премисляте всичко, чувствате много и приемате емоциите на едно много по-дълбоко ниво. Колкото и да ви укоряват за това, не се поддавайте на упреците. Именно това ви прави специални.

РАЗБИРАТЕ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО НЯКОЙ ВИ ЛЪЖЕ

Разчитате езика на тялото много добре, а освен това имате ясна представа за емоционалните и психологически състояние на хората. Затова, когато някой ви лъже, лесно може да разберете по гласа, енергийното поле и други малки знаци, които малцина съумяват да уловят.

ЗА ВАС Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГЛЕДАТЕ НАСИЛИЕ

Всеки път, когато се сблъскате с насилие по телевизията ви става лошо. Но след като сте личност, която се поставя на мястото на другите, как това би било другояче. Вие усещате страданието на насилвания човек, затова и толкова тежко приемате подобни неща.

ИНСТИНКТИВНО ИЗБЯГВАТЕ ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Избягвате хора и връзки, които изсмукват енергията от вас. От опита с емоционалната си чувствителност вие вече знаете как да ги разпознавате. По напълно естествен начин, а понякога дори неволно, започвате да ги избягвате подобни отношения.

Да живееш като емпат не е лесно. Силната чувствителност към чуждите емоции може да бъде много изтощителна. Много често емпатите поставят другите хора преди самите себе си.

Ако сте се припознали в някоя от изброените характеристики, хубаво е да имате нещо предвид:

Вие сте много повече от кошче за душевни отпадъци. Имате сила, воля и право на избор. Не се страхувайте да ги използвате и да възстановите хармонията на енергийното си поле, избирайки понякога да приоретизирате себе си и собствените си чувства. 

Редактор: Милена Минчева

Източник: mindactivist.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиФизиологияСоциални грижиЗдравни съветиНовини