Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 5-часовото правило на най-успешните хора в света

5-часовото правило на най-успешните хора в света

5-часовото правило на най-успешните хора в света - изображение

Помислете за някой, който олицетворява успешна кариера. Бил Гейтс? Опра? Елон Муск? Известна част от имената, които идват на ум, са хора, които се придържат към един общ принцип: правилото за петте часа. Не казваме, че това ще ви направи следващия Бил Гейтс, но, определено е добро начало.

Успех за един час на ден

Самото правило е доста просто: Отделяйте един час от всеки делничен ден (един час + пет делнични дни = пет часа), за да се посветите на преднамерена практика и учене. Използвайте всяка частичка от прочетеното, ученето или практиката, които са приложими за по-голямата цел на напредъка във вашата област. Това е.

Причината, поради която петчасовото правило е толкова ефективно при подготвянето на най-успелите хора за по-нататъшен успех, се свежда до две неща. Първо, да работим по-усърдно и по-дълго, не е същото като да работим по-умно. Дори не е близо. Интелигентната работа включва отделяне на малко време за учене, вместо за правене. Това ще ви помогне да се съсредоточите върху дългосрочното самоусъвършенстване, вместо върху текущото си натоварване. Наистина ли смятате, че 50-те книги, които Бил Гейтс чете годишно, са пряко свързани с ежедневните му проекти?

На второ място, нищо не може да бие специалиста. Милиардерът предприемач Марк Андреесен посочва като пример Марк Зукерберг, като казва в интервю: "Мисля, че придобиването на умения, буквално придобиването на умения и информацията за това как да се правят нещата, е просто драматично подценявано [...] Има причина да съществуват толкова много истории за Марк Зукърбърг. Няма много като него [...] Наистина страхотните изпълнителни директори, ако прекарвате време с тях, ще откриете, че това е вярно за Марк или за някой от големите изпълнителни директори днес или в миналото - те наистина са енциклопедични в познанията си за това как се ръководи компания и е много трудно да се вникне в това още в началото на 20-те години от живота."

Пет часа, три начина

От Inc. Article подбират начините, по които последователите на 5-часовото правило прекарват ежедневния си час на обучение, разделяйки ги на три части:

  • Четене. Освен Бил Гейтс, книжните плъхове включват още Опра, Обама, Марк Кубан, основателят на Никел Фил Найт, милиардерът предприемач Дейвид Рубенщайн и самоусъвършенствалият се милиардер и собственик на Кливланд Кавалиърс Дан Гилбърт.
  • Мислене. Това може да изглежда сякаш стоите един час, без да правите нищо, но отделянето на време за рефлексия доказано подобрява работата. Това е критично за главния изпълнителен директор на AOL Тим Армстронг, който кара своя старши екип да прекарва четири часа седмично в мислене.
  • Експериментиране. Не го отхвърляйте докато не го опитате, буквално. Бенджамин Франклин и Томас Едисън са известни със своите рискови експерименти. Google и Microsoft отделят време ежедневно, в което служителите да експериментират с идеите си.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: irelease.org

Снимка: mexperience.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниСпортЛюбопитно