Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 5 начина да измамите мозъка и тялото си и да бъдете щастливи

5 начина да измамите мозъка и тялото си и да бъдете щастливи

5 начина да измамите мозъка и тялото си и да бъдете щастливи - изображение

Нашият мозък може да прави наистина невероятни неща. Много от функциите му остават загадка и до днес, но учените продължават да го изследват. Те дори откриват начини, чрез които можете да го "надхитрите". Те са толкова ефикасни, така че могат да ви бъдат от помощ в ежедневието. 

Музиката може да засили имунната ви система

музика

Преди много години изследванията доказват, че музиката намалява нивата на стресовия хормон кортизол. Но най-изненадващо е, че е установено, че музиката може дори да лекува. Тялото е неразривно свързано с химическите реакции в мозъка. Например, когато слушате любимата си песен, нивото на стрес намалява и следователно тялото произвежда повече антитела за борба с болестите.

Вие просто се нуждаете от усмивка, за да ви се оправи настроението

усмивка

Понякога изражението на лицето влияе на настроението, но не и обратното. Ако ходите на разходка, чувствате се абсолютно щастливи, но поради яркото слънце вие трябва да присвивате очи и да се мръщите. Това може да влоши вашето настроение. Същият процес може да работи и в обратна посока. Ако не сте в добро настроение, опитайте се да държите молив със зъби. По този начин ще се активират мускулите, които обикновено се използват, когато се усмихвате. И така ще "надхитрите" вашия мозък.

Можете да облекчите болката с помощта на бинокъл

бинокъл

Учени от Оксфорд са доказали експериментално, че чувството на болка може да бъде намалено, ако погледнете наранената част пред обърнат бинокъл. Така размерът на раната става по-малък и мозъкът ви автоматично намалява болката.

Ушите възприемат звуците по различен начин

звуци

Митът за дясното и лявото мозъчно полукълбо беше отдавна развенчан. Тази теория обаче обяснява как тълкуваме звуците. Нашето дясно ухо е по-добре да получава звуци от речта, докато нашето ляво ухо е по-чувствително към звуци от музика и глас. Затова обърнете дясната си страна към високоговорителя, за да чуете по-добре речта и завъртете лявата страна към източник на звук, за да чуете мелодията.

Място за съхраняване на паметта

място за памет

Това е друг начин за по-добро запаметяване на информацията. Трябва да създадете изображение на всяко място в главата си, където ще съхранявате различни данни, свързани с конкретни неща за вас. Номерът е, че мозъкът ви не се съсредоточава върху думата, но му придава ярко изображение. Това изображение ще бъде много по-лесно да се разпознае и запамети, отколкото всеки факт или номер.

Бонус: Можете да измамите мозъка си с тази оптична илюзия

оптична илюзия

Някои оптични илюзии могат да подмамят очите и мозъка. Първо погледнете изображението за 30 секунди и след това погледнете ръцете си.

преди и след

Ще се почувствате, сякаш плувате. Наистина е невероятно колко лесно мозъкът ни може да бъде измамен.

 източник: brightside.me

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияХранене при...Здравни съветиНовиниФизиологияПатологияОрганизацииСнимкиИсторияАлт. медицинаКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпорт