Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 5 истории, които доказват, че една майка може да се справи с всичко

5 истории, които доказват, че една майка може да се справи с всичко

5 истории, които доказват, че една майка може да се справи с всичко - изображение

Да бъдеш майка означава да бъдеш творчески мултитаскинг. Родителите са креативни и дори и да имат проблем те умеят да се справят във всяка една ситуация. 

Майка с гениален начин да даде лекарство на новородения си син

новородено

Хелена Лий, майка от Великобритания, споделя как дава лекарство на новороденото си дете. Когато нейният 2-месечен син Алфи се разболява, момчето отказва да погълне лекарството и го изплюва. След разочароващата 24-часова борба тя внезапно си спомня, че е виждала един номер. Лий взема спринцовка с доза и я слага в горната част на гуменото шише. Алфи изсмуква всичко и дори не се изхабява нито една капка. Хитрият трик на Хелена е споделен от повече от 130 000 души в социалните мрежи.

Майка превръща драсканиците на сина си, по стените, в част от домашния декор 

произведение на изкуството

Ким, майка от Торонто, знае как да се справи с нейния 6-годишен син Рис. Когато малкия Пикасо започва да рисува по стените в къщата, тя решава да не му се кара, а да направи произведенията му част от домашния декор. Снимката с шедьоврите е публикувана от бащата на малкия художник Ерик в неговия профил в Twitter.

Майка утешава сина си, който е прекалено разстроен от драскотина

разплакано дете

Майка, която е известна в социалните медии като "mommybrittaney" намира начин да успокои сина си, след като той удря челото си в ръба на рамката на леглото. Хлапето е толкова притеснено от драскотината си, че не иска да напусне къщата, за да не му се подиграват. Докато почиства раната неговата майка рисува  светкавица, като използва маркер. Тя слага и чифт очила и малкия се превръща в истински супер герой. Тя качва снимката в социалните мрежи със следния текст: "Всичко е наред, мама може да реши и това".

Самотна майка се облича като мъж заради сина си

майка и син

Ивет Васкес от Тексас е самотна майка на три момчета. Един ден тя посреща 12-годишния си син в училище и забелязва необичайно много коли на паркинга. Детето й  обяснява, че има празник, който е само за бащите. Изведнъж на нея и хрумва идея. Тя се връща у дома и се преоблича като мъж - риза, шапка и фалшив мустак и тя е готова да подкрепи детето си! Нейната смелост и находчивост получиха хиляди положителни коментари в социалните медии.

Майка открива нов начин да се справи с разхвърляна стая на дъщерите си

дрехи в торби

Алис Веласкес е прекалено уморена да казва постоянно на дъщерите й да почистят стаята си, затова тя измисля хитър начин как да се справи с това. Майката събира всички вещи от детските спални и ги слага в торби за смет, които децата могат да си откупят срещу сумата от 25 долара. Някои смятат, че е отишла твърде далеч, но методът й проработва.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлСнимкиИсторияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноСпортХранене при...Анкети