Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 37-годишна жена от Уганда е майка на 38 деца

37-годишна жена от Уганда е майка на 38 деца

37-годишна жена от Уганда е майка на 38 деца - изображение

Тридесет и седем годишната угандийка живее в селото Кабимбири в областта Муконо, и държи световния рекорд за най-много деца, родени от една майка.

Мариам Набатанзи Бабирие родила последното си дете чрез цезарово сечениче през декември 2016 г., след което лекарите изрязали матката й отвътре.

Тя  шест пъти е давала живот на близнаци, четири пъти на тризнаци, три пъти на четиризнаци и два пъти на по едно дете. Най-голямото дете е на 23 години, а най-малкото – на 6 месеца.

Мириам споделя, че била омъжена без своето съгласие още на 12 г. (през 1993 г.) за 40-годишен мъж.

През 1994 г., когато тя била само на 13 г., тя родила близнаци. Две години по-късно на бял свят се появили тризнаци, а само 7 месеца по-късно – четиризнаци. Но това не я изненадвало, тъй като в рода й имало и други подобни случаи.

"Баща ми имаше 45 деца от много жени и всички се появяваха по 5, 4, 3 или две наведнъж," казва Мириам.

Д-р Чарлз Кигунду, гинеколог в болницата Мулаго и президент на гинеколозите и акушерите, казва, че е твърде вероятно Мириам да е наследила плодовитостта си от своя баща.

                           Мириам от Уганда

"Нейният случай представлява генетична предразположеност към хиперовулация (освобождаването на много яйцеклетки в един цикъл), което значително увеличава шансовете за зачеване на повече зародиши едновременно; винаги е генетично," обяснява още той.

Лекарят казал на Мириам, че не могат да възпрат състоянието й, защото броят на яйцеклетките й е голям и ако го направят, това в крайна сметка ще я убие.

"Натрупването на тези неоплодени яйцеклетки може да унищожи не само репродуктивната й система, но и също така да доведе до смъртта на жената," обяснява и д-р Ахмед Кикомеко от болницата Кауемпе.

"Опитах се да използвам спирала, но ми ставаше лошо и повръщах толкова много, че щях почти да умра. Бях в кома близо месец."

На 23 г. тя вече имала 25 деца и отново се върнала в болницата, за да се опита да спре зачеването на повече деца.

"Бях прегледана и посъветвана да продължавам да зачевам, тъй като броят на яйцеклетките все още е висок."

Според свидетелствата на един окръжен съветник, всички деца на Мириам са от един баща.

"Жената не може да издържа децата си, защото не получава никаква финансова помощ от бащата на децата," казва той.

Единственото, което местните власти се опитали да направят, е да предоставят на многодетната жена царевични семена, които да посее и след това да изхранва с тях огромното си семейство.

източник: vanguardngr.com

снимки: monitor.co

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиПсихологияДиети