Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Историята на Мариам: жената от Уганда, която ражда 44 деца

Историята на Мариам: жената от Уганда, която ражда 44 деца

Историята на Мариам: жената от Уганда, която ражда 44 деца - изображение

Понякога не знаем как да се справим с едно или две деца - повечето млади семейства се чувстват по този начин от време на време. Какво ще кажете обаче ако имате цели 38 деца? Не, това не е шега. Мариам - 39-годишна жена от Уганда ражда 44 деца. Тя губи 6 от тях и към днешна дата се грижи за 38 от тях. Без мъж, а сама. Тази жена е невероятна и искаме да споделим нейната история с вас.

многодетно семейство

Нейното име е Мариам Набатани, а животът й никак не е лесен. Когато е само на 13 години, родителите й я продават на човек, който е на 27 години. Те го наричат брак, но Мариам дори не осъзнава какво става, докато не остава в къщата на мъжа си. Година по-късно тя ражда първите си бебета, близнаци, следващата година, тризнаци и след още една четиризнаци.
 
Мариам определя брака  като "труден" като се има предвид, че тя е била тийнейджърка.

"Съпругът ми имаше много деца от предишните му връзки и трябваше да се грижа за тях, защото майките им са разпръснати навсякъде. Той също проявяваше агресия и насилие и ме биеше, ако предложа идея, която той не харесва".

многодетно семейство

Когато Мириам ражда 23-то си дете тя решава, е не иска да има повече деца и пита лекарите за някаква манипулация, която да и помогне да не ражда повече. 

След задълбочен преглед, специалистите заключват, че жената има голям брой яйцеклетки и че всяка процедура ще застраши нейното здраве и дори живота й. Така Мариам ражда общо 44 бебета - шест от които не оцеляват. Тя разкрива, че не съжалява, че е майка на толкова много малчугани и, че малките са "благословия от Бог".

Единственото нещо, което я разстройва, е, че децата й растат без баща. Съпругът й често изчезва месеци или понякога дори години, а накрая ги изоставя напълно. Той никога не е имал някаква роля в отглеждането им, освен да им даде имена(понякога дори по телефона). Най-големият син, който е на 23 години, казва, че не е виждал баща си от 13-годишна възраст.

многодетно семейство

Но Мариам няма време за оплакване и съжаления. Тя посвещава целия си живот, като дава на децата си много любов и грижа и им предоставя всичко, от което се нуждаят. Храната е най-големият разход за това голямо семейство. Всеки ден те се нуждаят от 10 кг царевично брашно, 7 кг боб и 4 кг захар.

Всичките й деца получават образование. Една от нейните първородни близначки е медицинска сестра, а другата строител. "Надявам се децата ми да ходят на училище, защото всички имат големи амбиции да бъдат лекари, учители и адвокати. Искам да постигнат тези мечти, нещо, което не успях да направя", казва майката.

 многодетно семейство

За да покрие разходите си, тя придобива много различни умения -  събира местни билки прави торти, полага тухли, прави плитки, организира и украсява събития и дори прави прически за булки. "Знам, че тези деца са дар от Бога, че трябва да ценя, затова се опитвам да се погрижа за тях."

Бившият журналист от Би Би Си Касим Кайра чува за Мариам и посещава забележителното семейство. Благодарение на него ние знаем и за нея. Мариам отправя послание към всички родители от своята култура: "Престанете да продавате дъщерите си на мъже за ранни бракове. Те страдат прекалено много, а загубата на родителска любов е нещо, от което никога не могат да се възстановят напълно. "

многодетно семейство

"Ще продължавам да се боря, за да съм сигурна, че децата ми винаги ще имат храна . Никога няма да ги изоставя, дори ако трябва да страдам и да оцелявам всеки ден", разкрива тяхната майка. В интервюто си за Касим, Мариам дава съвет на всички мъже: "Не забравяйте своята отговорност, защото бракът е обща отговорност да отгледате децата си".

Животът за тази жена е много труден и ние се надяваме един ден тя да има възможността да седне и да си почине и да помирише розите – тя го заслужава.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлСнимкиИсторияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноСпортХранене при...Анкети