Начало Лайфстайл Аз и моето семейство 5-годишно момиченце се грижи за нелечимо болното си братче, за което се очаква, че няма да доживее 20 години

5-годишно момиченце се грижи за нелечимо болното си братче, за което се очаква, че няма да доживее 20 години

5-годишно момиченце се грижи за нелечимо болното си братче, за което се очаква, че няма да доживее 20 години - изображение

Споделяме долната история с вас, не защото е тъжна, а защото демонстрира силна връзка между един брат и една сестра. Това е тъжна история, но в нея има надежда.

3-годишният Джоел Уилкинсън има мускулна дистрофия тип Дюшен - заболяване, при което се развива мускулна дегенерация и човек губи възможността да ходи и да се движи.

Лекарите предвиждат, че той скоро ще има нужда от инвалидна количка и за съжаление прогнозите за продължителността на живота му са лоши.

Родителите на малчугана остават шокирани от диагнозата, но решават да изпълнят живота му с щастие и радост, а в ангел — хранител на момченцето се превръща по-голямата му сестричка Фийби.

5-годишното момиченце обожава братчето си и се грижи за него с усърдието на майка.

Тя му помага да се облече, да си обуе обувките и го храни всяка сутрин. Прекарва цялото си време с него и дори казва на приятелите си, че няма да играе с тях, освен ако и Джоел не участва в игрите.

При това заболяване хората първо губят мускулите на краката си, а след това и на други части. В крайна сметка биват засегнати сърцето и дробовете, което води до летален изход.

За съжаление все още няма медикаменти, които да забавят мускулната дегенерация.

Още по темата:

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗаведенияНовиниЛюбопитноНормативни актовеСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиОрганизацииСнимкиСпециалистиЛеченияОбразованиеБотаникаХранене при...ИнтервютаСпортАлтернативна медицинаМедицински изследванияПсихологияИсторияТестовеНаправления в медицинатаРецептиАнкети