Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 5 въпроса, които да обсъдите с гаджето преди първата ви почивка

5 въпроса, които да обсъдите с гаджето преди първата ви почивка

5 въпроса, които да обсъдите с гаджето преди първата ви почивка - изображение

Планирането на бягство по света с нов партньор е вълнуващо събитие. Но какво трябва да знаете, за да мине всичко перфектно. Да, пътуването е романтично, но има и детайли, които не бива да пренебрегвате. Може би не можете да вземете колата под наем, която сте планирали, ще се загубите, или хотелът не е това, което сте очаквали? Съществуват редица въпроси, които трябва да бъдат дискутирани с половинката ви преди да се отправите на път.

Изберете дестинация, която и двамата обичате

двойка пред Триумфалната арка

Ако дестинацията не харесва и на двама ви това не е много добре. Заложете на обичана от двама ви дестинация - мястото, където всичко трябва да бъде в хармония. Ако не харесвате да се излагате на слънцето, не се съгласявайте на почивка на плажа. Само защото сте с нов партньор не означава, че ще се влюбите магически в пясъка и карането на сърф.

Не сте сигурни откъде да започнете? Помислете за нещата, които искате да направите. Дейностите ще определят местоположението и местоположението ще определи дейностите. Градът може да предложи повече култура и изследване, докато природата ви позволява да се разходите и да се отпуснете. Ако не сте на една и съща вълна с половинката почивката може да се превърне в истински кошмар.

Обмислете предварително бюджета

план за пътуване

Нищо не убива ваканционната атмосфера така както да осъзнаете, че сте похарчили повече за пътуването си, отколкото сте очаквали. Когато изберете дестинация, проведете откровен разговор с гаджето как ще бъде платено пътуването - да си разделите разноските, вашият партньор да плати. Запомнете едно: В никакъв случай не се нагърбвайте да плащате сам/а цялата ваканция . Със сигурност обсъждането на финансовата част е труден и досаден въпрос, особено в нова връзка. Но почивката може да се окаже скъпа, затова бъдете честни за това, кой какво плаща  и какъв е максимумът. Колкото по-малко изненадващи разходи, толкова по-добре.

Обсъдете вашите очаквания

двойка

Някои хора имат очаквания за ваканцията като време, за да си почиват активно и да не правят нищо друго. Други го виждат като възможност да изследват местната култура. За да сте сигурни, че и двамата сте на едно мнение е необходимо взаимно да си зададете един ключов въпрос: Какво трябва да постигнете на това пътуване, което ще ви накара да се чувствате удовлетворени и двамата? Може би един от вас е иска да посещава всеки музей в района, а другият иска да отдели колкото се може повече време за плаж.

Планирайте правилно времето си

Няма правило за почивка, според което двойката трябва да прекарва и да се наслаждава на всеки миг заедно. Хората са склонни да се разярят, когато са извън рутината си. Предложете няколко места, които сте щастливи да посетите самостоятелно, и насърчете партньора си да направи същото.

Бъдете подготвени за стресови ситуации

Всеки се поддава на стрес, особено когато полетът ви закъснява или хотелът, който сте избрали не отговаря на очакванията ви. Но как човек се справя в стресови моменти е наистина важно. Успеете ли и двамата да реагирате на неприятностите и разочарованията адекватно вие можете да направите преценка дали това е първото ви пътешествие заедно или последното.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: health.com

Снимки: flipkey.com; tourradar.com; huffingtonpost.com; independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиЗдравни съветиСнимкиСпортПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиНовиниЛечения