Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен

Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен

Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен - изображение

Искате да си починете от мъжа си за известно време? Чудесна идея! Имаме идеалното място за вас. Не се налага да избирате дълго къде да отидете – стягайте багажа и се отправете на едно мечтано пътешествие до SuperShe - нов островен оазис, който се намира край бреговете на Финландия, а присъствието на мъже е строго забранено.

Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен
"SuperShe е общност, която събира жени от целия свят. Заедно можем да реализираме мечтите си. Заедно можем да постигнем промяна".

Създател на райското кътче е Кристина Рот, която е бивш изпълнителен директор на консултантска фирма. Кристина купува земи на Търкс й Кайкос, но тогава започва романтична връзка с  финландец, а след това се влюбва и във Финландия. 

Идеята за райското кътче й хрумва докато е на почивка в Калабасас, Калифорния. На плажа Кристина забелязва ефекта, който мъжете имат върху поведението на жените.

Кристина Рот

"Когато забележат готин мъж, жените веднага си слагат червило и започват да се суетят наоколо", разкрива Рот. Според основателката това е доста грешен ход. Тя е на мнение, че дамите трябва да прекарват повече време с други дами – да мечтаят, да се глезят и да бъдат в хармония със себе си.

Този "много луксозен и фокусиращ се върху здравето оазис" е с площ 8.4 акра; кътчето ще включва десет кабинки с различни спа процедури. Родителите на партньора на Кристина притежават съседния остров и когато бъдещият SuperShe е пуснат в продажба, нейният приятел я убеждава да го купи.

Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен

Рот твърди, че политиката на мястото няма нищо общо с някаква неприязън към мъжете; замисълът е да бъде предимно за членове на колектива, освен това (ако трябва да сме честни) – мъжете могат да бъдат доста разсейващи понякога.

Да, островът звучи като сбъдната мечта, но скъпи дами, вие все още не можете да го посетите! Засега той е "тестван" само от най-близките приятелки на Кристина, а плановете са мястото да отвори през юни.

За да си позволите почивка в островния оазис, ще трябва да кандидатствате, като попълните заявление с име, телефонен номер, както и да отговорите на въпроса: "Какво ви мотивира да станете част от тази общност?" Кандидатите могат да качват и видео съобщение.

Остров само за жени – мечтаният рай без мъже вече е възможен

 

След като островът отвори за посетители, жените "ще могат да практикуват йога, да медитират, да се хранят здравословно, да се запишат на готварски курсове, да ходят на фитнес уроци и други глезотийки.

Колко ще бъде цената на това удоволствие, все още не е известно, но някак си ни е трудно да си представим, че пътуването до този рай без представители на мъжкия пол ще ни излезе евтино.

По статията работиха: Илияна Стоянова; Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk; dailymail.co.uk; supersheisland.com

Снимки: odditycentral.com; globalnews.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЛеченияАнкетиЗдравни съветиСпортПсихологияСоциални грижиНовини