Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 4 тревожни признака за предстоящ развод според сватбените фотографи

4 тревожни признака за предстоящ развод според сватбените фотографи

4 тревожни признака за предстоящ развод според сватбените фотографи - изображение

Във филма "Сватбен агент" героинята на Дженифър Лопес е сватбен агент, който е в състояние да предвиди колко дълго ще продължи един брак само по песента, която младоженците избират за първия си танц. 

Съществуват редица истории за това как поведението на двойка по време на сватбения й ден или различни инциденти влияят върху съдбата на семейството в бъдеще. Но фотографите имат възможността да наблюдават двойките през обектива в продължение на много часове. Разбира се, те невинаги са експерти, когато става въпрос за взаимоотношения. Опитът им обаче се основава на реални факти и може да бъде наистина полезен.

Представяме ви наблюденията на фотографите и ги сравняваме с мненията на психолозите.

Нежеланието на двойката за снимки

двойка

Много често фотографите правят пробни снимки с клиентите си преди сватбата им. Това е необходимо, за да разбере снимащият от кои ъгли двойката изглежда най-добре и какви фотографии точно си представят бъдещите съпрузи. Понякога един от партньорите може да е срамежлив пред камерата и това е съвсем нормално. Такива срещи са необходими, за да се избегнат подобни неща.

Има редица случаи, при които единият от младоженците не иска да направи компромис за другия партньор и изведнъж отказва да участва в заснемането. Такива хора дори заплашват фотографите, които за подобни случаи коментират, че тези бракове продължават само няколко месеца.

Психолозите смятат, че способността да се правят компромиси е в основата на дългосрочни отношения. Ето защо умението да се обсъждат проблемите и да се намира баланс може да предотврати развод.

Малък брой снимки на младоженците

сватбени снимки

За някои фотографи е огромно предизвикателство да заснемат младоженците заедно. Ако има прекалено много снимки, на които годеникът е с приятелите си, а булката е с приятелките си, това е притеснителен знак. Разбира се, на гостите трябва да се обърне внимание, но според фотографите хората, които наистина се обичат и уважават един друг, трябва да имат снимки заедно.

Психолозите са съгласни, че прекарването на време заедно, поемането на отговорност, особено в ситуации, които са важни и за двамата партньори, прави връзките по-силни. 

Обсебеност от самата сватба

сватбени снимки

Булките правят това по-често. Когато дамата е обсебена от идеята за перфектна сватба на всяка цена, тя забравя, че нейният годеник съществува. В такива случаи фотографите са задължени да снимат дамата с 6 различни рокли, а годеникът е отегчен и изнервен, защото е бил забравен. Друга наистина крайна ситуация е, когато един от младоженците се опитва да държи всички приготовления за сватбата под собствен контрол.

Фотографи твърдят, че такива бракове не издържат повече от 1-3 години.

Психолозите смятат, че ако някой е обсебен от идеята за перфектна сватба, бракът е лоша идея. Винаги трябва да помните, че празникът ще свърши и истинският семеен живот тепърва предстои.

Реч

булка и младоженец

Фотографите често успяват да уловят момента, в който съпрузите държат реч, а на лицата им се появява гримаса на ужас и срам. Например, шегувайки се, годеник споделя, че когато се е регистрирал в уеб сайт за запознанства, дори не е подозирал, че ще намери готвач и чистач в един човек, визирайки бъдещата си съпруга. Огромна грешка! Подобни изказвания означават, че бракът няма да оцелее дълго.

Според изследванията двойките, в които и двамата партньори се ценят, имат по-голям шанс за дълги и здрави отношения. 

Важно е да запомните, че понякога определени сигнали могат да бъдат причинени от стрес или изтощение след подготовката за сватбата. А липсата на знаци не означава, че бракът ще бъде щастлив и ще продължи дълго.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИсторияЛюбопитноСоциални грижиСнимки