Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 5 интересни факта за кучетата, които навярно не знаете

5 интересни факта за кучетата, които навярно не знаете

5 интересни факта за кучетата, които навярно не знаете - изображение

Има универсални факти за кучетата – те са невероятни, най-добри приятели, а понякога и доста по-послушни от децата ни. Но има и неща, които що се отнася до верните ни другари, не са толкова предсказуеми.

Кучетата са способни да изпитват ревност

Проучване от 2008 г., публикувано в списание Processing на Националната академия на науките в САЩ показва, че когато едно куче стане свидетел на това как друго куче е третирано или наградено по същия начин, както обикновено се прави с него, поведението му се променя.

То започва да изглежда нервно, да драска наоколо и да избягва погледа на награденото куче. Ревността, която кучетата изпитват, не е комплексна като човешката. Ако имате две кучета и искате от едното да изпълни дадени трикове, за да получи храна, а на другото я връчите безвъзмездно, първото куче няма да остане обидено.

Куче


Кучетата не чувстват вина

Въпреки разпространеното схващане, според изследователите вашето куче не изпитва вина. Когато то е извършило някаква пакост и вие изразявате ясното си неодобрение, реакцията на кучето е отговор на порицанието ви - то копира вашия маниер на поведение.

Способни са да предвидят епилептичен припадък около 45 минути, преди да се случи

Според теорията това се свързва с едва доловими промени в поведението и телесната ни миризма. Съществуват и теории, че кучетата са способни да усетят раковите заболявания.

Кученце

Купуването и продаването на кучета в Иран е незаконно

Иранският парламент е приел законопроект за привеждането на собствениците на кучета под криминална отговорност. Подобно нещо се смята за „вулгарна западна ценност“.

Популацията на кучета е най-висока в САЩ

Втората държава с много от нашите четириноги приятели е Франция.


Австралийско куче на име Блу се смята за най-старото куче, живяло досега. Продължителността на неговия живот е била 29 години и 5 месеца. Това са повече от 160 човешки години!

Кученца

По статията работи: Наталия Тотева
Източници: barkpost.com, pinterest.com, pixabay.com/bg 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиПсихологияИсторияВидеоСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина