Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 21 правила, които трябва да следвате за щастлив брак

21 правила, които трябва да следвате за щастлив брак

21 правила, които трябва да следвате за щастлив брак - изображение

Има много изследвания върху това какъв е ключът към щастливата връзка. Бракът е сложна институция и трябва да полагаме големи усилия, за да може тя да работи. Нямате нужда от дълъг списък с цитати, за да дадете начало на брака си или да четете дълги книги по този въпрос. За да улесним нещата, написахме някои правила, които можете да следвате, за да направите връзката си да върви гладко. Простички са ...

Ето 21-те правила, които трябва да следвате за щастлив и стабилен брак:

1. Откривайте доброто

Ако се съсредоточите върху правилните качества на партньора си, това ще ви улесни при пренебрегването на несъвършенствата му. Така че пренебрегвайте малките лоши навици, които той или тя има, защото никой не е съвършен.

2. Открийте какво ви прави щастливи

Важно е да се чувствате щастливи. Не можете да излеете нищо от празна кана, така че работете върху нещата, които ви осигуряват щастие. Ако сте щастлив човек, точно това дарявате на партньора си.

3. Прощавайте несъвършенствата

Силата на прошката е много добро качество. Ако сте способни да прощавате на партньора си за грешките, които той прави, връзката ви ще бъде по-любяща.

4. Всичко започва с вас

Вашата връзка е във вашите ръце, ето защо вие решавате какво искате да направите с нея. Никога не е добра идея да контролирате партньора си или да го принуждавате да прави неща, които не желае.

5. Направете брака си приоритет

Бракът трябва да се разглежда като цяло, което е част от вас. Не гледайте на него като на отделно нещо. Грижете се за него и го подхранвайте, както правите със себе си.

6. Изразявайте любовта си ежедневно

Никога не скривай любовта, която чувствате към партньора си. Изразяването й ще направи връзката ви по-силна.

7. Вкусвайте доброто

Когато се фокусирате върху добрите неща във връзката, това я мотивира да се движи в положителна посока. Ако оценявате добрите неща, които вашият партньор прави, той ще иска да прави повече от тях.

8. Превърнете грижата за себе си в приоритет

Отново се връщаме на празната кана. Същото важи и за вас, грижете се за себе си, за да можете да се грижите за другите.

9. Учете се от миналото и мечтайте за бъдещето

Правенето на грешки само ви помага да се научите да не ги правите отново. Така че, когато се учите, вие единствено растете.

10. Учете нещо ново всеки ден

Ако не растете като човек, вашите взаимоотношения също няма да растат. Така че учете се всеки ден и се грижете за себе си, за да се храни вашата връзка.

11. Живейте в настоящето

Не се оставяйте да бъдете засмукани в порочния кръг на рутината. Да живеете в настоящето е важно.

12. Празнувайте най-доброто в отсрещния

Правете съзнателно усилие всеки ден да виждате доброто един в друг. Оценявайте и бъдете благодарни за добрите неща, които имате във вашите взаимоотношения.

13. Бъдете мили и щедри

Важно е всеки ден да правите малки жестове на доброта. Това последователно усилие ще ви отведе далеч. Независимо дали става дума за закуска, придружена с бележка, на която пише колко много означава отсрещния за вас или нещо друго.

14. Действията говорят по-силно от думите

Любовта ви не трябва да се изразява само с думи, тя трябва да се вижда и във вашите действия. Любовта се изразява повече в това, което правите за партньора си, а не просто в твърдения.

15. Инвестирайте време

Не можете да пренебрегнете връзката си и магически да очаквате тя да расте. Трябва да давате време и усилия, за да бъде тя здравословна.

16. Давайте свобода

Всеки има недостатъци, така че приемайте партньора си такъв, какъвто е.

17. Малките неща

Малките неща казват "Обичам те" повече от големите жестове, които се правят веднъж годишно.

18. Бъдете подкрепящи

Когато една връзка върви добре, там няма трудности. Но когато е изправена пред проблеми, тогава трябва да се положат усилия. Давайте подкрепа един на друг и поддържайте връзката си здрава.

19. Поддръжката има значение

Не позволявайте на вредите във връзката ви да се натрупват. Лесно е да се справяте с нещата, когато се правят стъпка по стъпка, а не когато се превърнат в планина.

"Връзката е като къща. Когато крушката ви изгори, не отивате да купите нова къща." – Неизвестен

20. Мислете свободно

Отделянето на време за мислене е важно. Нека умът ви се разхожда и поддържа мислите ви положителни. Това ще помогне на вашите взаимоотношения да процъфтяват.

21. Бъдете ангажирани

Ще има възходи и падения, а връзката никога не е в застой.

Източник: tapoos.com

Снимка: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияНовиниЛюбопитноСнимкиАнкетиСоциални грижиТестовеЗдравни съвети