Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 16 причини да се възхищаваме на Япония – II част

16 причини да се възхищаваме на Япония – II част

16 причини да се възхищаваме на Япония – II част - изображение

Япония е една от най-невероятните страни в света. В нея хилядолетните традиции тихо и спокойно съществуват заедно с най-новите технологични достижения. Вижте 16 факта, които ни карат да се възхищаваме искрено на тази страна.

Уличните работници

Улични работници

Тези улични работници са покрили нечия кола, за да я защитят от мръсотията.

Максимален комфорт при минимално пространство

Тераса с мивка

Японците обикновено живеят в малки апартаменти, поради което всички нови апартаменти имат мивка на балкона, за да се улесни грижата за цветята.

Внимание към детайла

Шахта на капак

Дори по отношение на шахтите. Някои от тях заслужават да бъдат изложени в музей.

Влаковете стрела

Влак стрела

Високоскоростните влакове Шинкансен неслучайно се наричат "влакове-стрела": те достигат скорост до 320 км в час и транспортират работници и студенти. Всеизвестен факт е, че закъснението не се толерира в Япония, дори когато не е по вина на индивида.

Сигнализираща система в мобилните телефони

Японец с телефон

Освен националната система за известяване на гражданите чрез медиите и високоговорителите по улиците, съществува и система за известяване чрез SMS-и. Тя е вградена във всеки съвременен мобилен телефон и в случай на спешна ситуация местните власти могат да предупредят всички в рамките на 4-20 секунди.

Невероятно разнообразие от храни

Пържени картофки лего

В Япония можете да откриете всичко – от традиционните палачинки окономияки до шоколадовите бонбони с вкус на сакура. В Япония съществуват специални кафенета, предназначени за фенове на Лего, където можете да опитате храни, оформени като лего тухлички. И не се притеснявайте – ужасно вкусни са.

Зеленчуци, които изглеждат като произведения на изкуството

Гравирано броколо

Изкуството, наречено мукимоно или още гравиране на зеленчуци и плодове, е широко разпространено в Япония. Всеки регион си има запазена мукимоно тема. За целта се използва специален нож /първоначално използван за гравиране на морски дарове/ и специални шаблони.

Паста за зъби, която лекува кариеси

Японска паста за зъби

Японският учен Казуе Ямагаши е изобретил паста за зъби, която възстановява вдлъбнатини и малки пукнаитин в зъбите бързо и без болка. Първо веществото, което се съдържа в пастата леко обвива повърхността на пукнатия емайл. След 3 минути пастата кристализира и изкуствената материя запълва нарушенията в структурата на емайла.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниИсторияЛюбопитноСпортДиетиАлт. медицинаРецепти