Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 16 обекта, които са толкова големи, че изглеждат като от друга планета

16 обекта, които са толкова големи, че изглеждат като от друга планета

16 обекта, които са толкова големи, че изглеждат като от друга планета - изображение

"Синдромът на Алиса в страната на чудесата" е състояние, при което нещата изглеждат по-големи или по-малки, отколкото всъщност са. Но в реалния живот съществуват толкова огромни предмети, растения и животни, че буквално започваме да си мислим, че сме се превърнали в Алиса в реалния ни живот.

Светофар

светофар

Не сме свикнали да виждаме този обект толкова близо, така че той обикновено изглежда малко по-малък. Всъщност светофарите са високи, колкото едно дете на средна възраст.

Жаба

жаба

Ето една огромна жаба, известна като Голиат. Този екземпляр расте до 32 см и тежи до 3 кг. Този вид обитава сравнително малка площ около Камерун и Екваториална Гвинея. 

Цвете

цвете

Титаничният Аморфофалус (познат още като "трупно цвете") е най-голямото в света неразклонено съцветие. Достига височина от 2,5 м и ширина от 1,5 м. Той е смятан за най-миризливото цвете в света. За да привлича мухи, които да го опрашат Аморфофалусът отделя специфична миризма. В миналото тези двуметрови цветя растат в тропическите гори на индонезийския остров Суматра, а днес се култивират от ботанически градини.

Непалските ловци на див мед

 

На снимката можете да видите див мед, който се произвежда от непалските пчели, които са 2 пъти по-големи от европейските. Те живеят на височина от 1,21-3,96 метра над морското равнище. 

Комар

комар

Най-големият комар в света има размах на крилете от 11,15 см, а разстоянието между върховете на предните и задните му крака е 25,8 см. Той е открит в Китай от Джао Ли – китайски ентомолог.

Принадлежи към вида на Holorusia mikado. Средните комари са 2 пъти по-малки от този гигант. Въпреки страховития си вид, той не смуче кръв и се храни с цветен мед.

Круизен кораб

круизен кораб

Allure of the Seas е един от най-големите пътнически кораби в света - висок 71,93 метра, дължина 36 см. Може да приюти 6 400 пътници и има повече от 2000 членове на екипажа.

Прилеп

прилеп

Калонг е летяща лисица, един от най-едрите прилепи – достига маса 650 -1100 г, а размахът на крилата му е до 1,5 метра. Въпреки ужасяващия си вид, той се храни с плодове, нектар и цветя.

Гума

гума

Тези гуми с височина 4 м са предназначени за японските камиони Bridgestone. Теглото им е 6 тона.

Авокадо

Докато се разхожда по хавайски плаж, Памела Уанг намира 2,4-килограмово авокадо. Преди това авокадото с тегло 1,8-килограмов плод, откъснато във Венецуела през 2009 г. се е считало за най-голямо.

Плувен басейн

плувен басейн

Най-големият плувен басейн в света се намира в Чили на брега на Тихия океан. Басейнът е дълъг 1 013 метра, съдържа 66 милиона галона морска вода, покрива 20 акра. В най-дълбоката си част е 35,1 метра и използва вода от океана, която филтрира. Температурата на водата е 78 ° F (48 ° F повече от температурата на океана).

Орех

орех

Най-големият орех в света расте на дърво в Сейшелските острови. Нарича се Coco-de-mer и тежи около 55 lb, дължина 5 фута и 3 фута в диаметър.

Винени бъчви

винени бъчви

Този барел има капацитет от 204,574 литра вино. В Капатаун има 5 подобни барела, а най-големият от тях е с капацитет от 207 322 литра вино.

Дърво

дърво

Дървото Генерал Шърман расте в Националния парк Секвоя в Калифорния. Заема близо 1500 кубични метра в пространството. Дървото е високо 83,8 м, обиколката на стъблото й е 31, 3 м и се смята, че е на възраст между 2300 и 2700 години.

Котвената верига

котвена верига

Ето котвената верига на круизния кораб Queen Mary 2 -  кораб, който е пътувал по света с 5000 пътници на борда. Ако отрежем една от веригите, диаметърът му ще бъде около 12,7 см.

Паркиране на велосипеди

котвена верига

Това дори не е най-големият паркинг за велосипеди в Амстердам. Fietsparkeren, 4-етажен паркинг в близост до централната гара, може да побере 2500 велосипеда. Между другото, не е много лесно да се намери свободно място там.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...СнимкиНовиниИстория