Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 факта за различни храни, които ще ви впечатлят

14 факта за различни храни, които ще ви впечатлят

14 факта за различни храни, които ще ви впечатлят - изображение

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден могат да крият много повече тайни, отколкото подозираме. Вижте няколко невероятни, изненадващи и определено странни факта за някои храни.

Люти чушки

Люти чушки

Цветът на лютата чушка не разкрива нищо за вкуса й. Всъщност трябва да обърнете внимание на размера й – колкото по-малка е тя, толкова по-лютива ще е.

Авокадо

Авокадо

Никога не хранете птици с авокадо, дори да проявяват желание да го опитат – то е много отровно за тях.

Бисквитки орео

Бисквитка Орео

Предполага се, че геометричните формички, отпечатани върху бисквитките Орео са вариант на логото на компанията Nabisco. Но според някои хора те представляват Лотарингския кръст, носен от рицарите тамплиери. За повечето клиенти формичките са просто четирилистни детелинки.

Банани

Дете, ядящо банан

Може и да ви звучи откачено, но хората, изяли наскоро банан, са истински магнит за комарите. Можем само да предполагаме причината за това.

Минерална вода

Шишета с минерална вода

Във всяко от тези шишета водата е различна. Не съществуват два еднакви извора или източници на вода.

Оцветителите в храните

Дете с чаша сок

Оцветителите в храните правят децата хиперактивни, особено червената и жълтата боя.

Кафе

Растението кафе

Кафените зърна всъщност не са ядки, а плодчета. По-правилно е да ги наричаме "плодовете на растението кафе".

Чай

Чай

Никога не пийте престоял черен или зелен чай, той винаги трябва да е прясно сварен. Японците имат поговорка: "Вчерашният чай е по-лош от змия". Студеният чай дразни стените на стомаха толкова много, че китайците го считат за отрова.

Мед

Буркани с мед

Медът няма срок на годност. Най-старият откриван някога мед все още е ядлив. Той бил намерен през 1922 г. от Хауард Картър в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той бил изследван от биолози и те заключили, че все още е годен за консумация.

Камембер

Сирене Камембер

Камемберът става по-хубав с наближаването на крайния му срок на годност, но не трябва да се консумира след изтичането му.

Яйца

Яйца в чаши вода

Ако яйце изплува на повърхността на чаша с вода, това означава, че не е годно за консумация. Това се случва, защото газовете, които се натрупват в него с остаряването му, го карат да се носи.

Още едно интересно нещо за яйцата – червените петна

Счупено яйце

Те всъщност представляват кръвни петна /или месни петна/, причинени от разкъсани кръвоносни съдове по време на образуването на яйцето. Причината може да е възрастта на кокошката или храната, която яде, но в никакъв случай тези петна не означават, че кокошката е болна.

Кисело зеле

Кисело зеле

Киселото зеле се грижи за фигурата ви. Киселостта му кара тялото ви да обработва мазнините два пъти по-ефективно, което ви помага да отслабнете.

Шоколад

Шоколад

Ако изядете едно малко парченце тъмен шоколад преди ядене, това ще покачи нивото на глюкозата в кръвта ви. Дори и да сте много гладни, така ще се заситите, без да преядете.

Най-голямата тайна на храната

Похапваща през нощта жена

Всички видове храна са по-вкусни нощем. Факт. Винаги.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...НовиниСпортНормативни актовеДиетиАнкетиЛеченияОрганизацииИнтервютаАлтернативна медицинаЗаведенияБотаникаСоциални грижиПроизводители