Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 1

11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 1

11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 1 - изображение

Процесът на създаване на филми включва различни видове съвети и трикове, включително специални ефекти и компютърно оформление. Някои от сцените изглеждат толкова естествени, че е трудно да повярваме, че не са истински!

Кървав диамант, 2006

Кървав диамант

Очевидно режисьорът не е бил впечатлен от актьорската игра на Дженифър Конъли в сцената, където тя говори с умиращия си приятел по телефона. За да направят момента по-емоционален и драматичен от екипа решават да създадат изкуствена сълза. Благодарение на ефектите на монтажа виждаме как сълзата, потича от нейното лице. Дженифър Конъли бе наистина изненадана, когато видя сцената, когато филмът излезе.

Форест Гъмп, 1994

форест гъмп

Този филм е изпълнен със скрити визуални ефекти. Например, много от вас помнят впечатляващата сцена, където перото пада точно пред краката на Форест. Изглежда удивително реално, но истината е, че това е графично добавено, създадено на компютър. А сцената, където Форест играе пинг понг? В действителност, Том Ханкс трябваше да размахва само ракетата - топките бяха добавени чрез специални ефекти по време на монтажа.

Черният лебед, 2010

Черният лебед

Освен очевидните визуални ефекти по време на моментите ,( в които героинята на Натали Портман има халюцинации), създателите на филма използват и други по невидими трикове. Например, когато Нина започва да се трансформира в черния лебед и изважда малко черно перо от рамото си. Изглежда много реално, но всъщност е направено изцяло на компютър. Интересен факт е, че ръцете на Натали са били прекалено нежни и меки за този тип роля. Те са променени, за да изглеждат по-груби. Това се постига чрез удължаване на пръстите на актрисата и прибавяне на някои бръчки.

Красив ум, 2001

Красив ум

По време на процеса на създаване на филм някои промени са просто необходими поради причини, свързани с безопасността. В тези ситуации визуалните ефекти са полезни. Например, по време на сцената, където Джон Наш (Ръсел Кроу) почти удавя бебе са заснети две отделни сцени. Първата е само пълна вана с вода, а другата е бебе в празна вана. Резултатът от комбинирането на двете сцени изглежда толкова реалистичен, че могат да ви побият тръпки.

Вълкът от Уолстрийт, 2013

Вълкът

В този филм има много красива природа. Спомнете си луксозното имение, което притежава Джордан Белфорт, или неговата романтична сватба от океана, или спиращите дъха гледки от кея. Истината е, че голяма част от сцените и пейзажите са добавени чрез монтаж, което помага да се избегнат непредвидени разходи. Лъвът, който влиза в кабинета е истински, но той беше отделно заснет от служителите в офиса и след това компютърно добавен към тях.

Вижте втората част ТУК

източник: brightside.me 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт