Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 10 съвета от двойки, които откриха истинската и вечна любов

10 съвета от двойки, които откриха истинската и вечна любов

10 съвета от двойки, които откриха истинската и вечна любов - изображение

Когато решават да прекарат остатъка от живота си с някого, много хора дори не осъзнават всички трудности, през които трябва да преминат заедно с любимия си. За щастие има хора, които са минали по този път и винаги са готови да говорят от опита, който имат. Благодарение на следващите 11 съвета ви гарантираме, че ще живеете щастливо с половинката си до края на дните си.

Ако не ви харесва нещо - просто го кажете

ако не ви харесва нещо, просто го кажете

Няма нищо по-лошо от това да кажеш: "Спомняш ли си как преди 2 години..?" Ако действате постоянно с тези думи, това може да разруши връзката ви. Обсъдете проблемите си, говорете за вашите притеснения и за всичко, без значение колко незначително може да изглежда. И тогава - просто го оставяте в миналото!

Правете общи ритуали заедно: закуска, джогинг, къпане

правете общи неща заедно

Не е тайна, че малките и приятни ежедневни ритуали наистина могат да помогнат за диверсифицирането дори и на най-натовареното ежедневие. Общите ритуали работят като "емоционален барометър", който помага да поддържате взаимната си привързаност. Ще помислите за закуската си заедно, преди да заспите през нощта или да си представите кой филм ще гледате довечера, докато седите на работа.

Не се страхувайте да бъдете "истински"

не се страхувайте да бъдете искрени

Има някои малки и големи неща, които можем да си позволим само когато сме сами. Някой може да се смути да пее на публично място и може да го направи само докато се къпе. Друг пък може да се срамува да танцува в клубове и може да го прави само в кухнята.

Винаги се страхуваме, че нашите особености ще бъдат взети за нещо нередно. Както показва опитът на възрастните двойки, те се обичат един друг толкова дълго време поради тези особени "странни" черти.

Поставете винаги себе си на първо място

поставете се на първо място

Здравословна част от егоизма е добро нещо. В токсичните отношения често чувате неща като "отидохме там", "гледаме това сега", а в най-тежките случаи - "мислим". Когато започнете да излизате с някого, вие се влюбвате в личността, така че не губете този обект на привързаност. Никога не се отказвайте от живота си.
Общите хобита и интереси са много важни за здравословната връзка, но винаги трябва да мислите и за себе си.

Правете комплименти

правете комплименти

Забравете за критиката, а правете комплименти на половинката си. Има много хора в този свят, които могат да посочат недостатъците на партньора ви, но не и вие.

Позволете на партньора си да мисли и да действа по свое желание

мисли и действа по свое желание

Подкрепа и уважение. Може би това са основните неща за всяка една двойка. 

Вие като човек имате право да се интересувате от каквото си искате - от гледане на охлюви вкъщи до ходене на салса. Въпреки мнението на вашата майка, колега или съсед, партньорът ви трябва да ви подкрепя, за да ви помогне да устоите на всякакви критики и да ви даде кураж как да действате.

Целувайте се взаимно, когато се срещнете и когато се разделяте

целувка

Абсолютно всеки път! Целуването е много важно за една връзка -  то поддържа вашата емоционална връзка. Първата целувка е тест за това дали този човек ви пасва, но всички последващи трябва да докажат, че сте избрали правилния човек.

Наскоро функциите на целувките бяха обект на изследвания в Университета в Оксфорд. Участниците в проучването, които са били във връзка, твърдят, че броят на целувките (а не половото сношение, например) показва нивото на удовлетвореност във взаимоотношенията.

Изразявайте вашите чувства

изразявайте вашите чувства

Осъзнайте вашите чувства, уловете моментите на положителните емоции, говорете за страховете и желанията си и говорете за вашата връзка. Едно здравословно ниво на емоционална привързаност е силата, която помага на вас и вашата връзка да се развива успешно.

Като казвате неща като "Обичам те", "Аз ще помогна", "Разбирам", "Съжалявам", "Благодаря", "Оценявам всичко, което правиш", бъдете сигурни, че вие се справяте чудесно" и укрепвате връзката си всеки ден.

Докосвайте се един друг

докосвайте се един друг

Прегръдка, когато се виждате след работен ден, сплетените ръце в киното, целувката  сутрин или масаж след дълъг работен ден. Докосването осигурява чувство на сигурност и доверие. Това удовлетворява основните инстинкти и създава здравословна любов към обекта на вашата любов.

Душата живее в тялото ни. Докосвайки тялото на партньора, вие докосвате  душата им. Ето как показваме нашата любов.

Бъдете благодарни

бъдете благодарни

Лесно можем да кажем: "Благодарим ви" на минувач, който ни отваря вратата, на асистент в магазина или за непознат на пътя. Въпреки това у дома забравяме да благодарим на нашия партньор за чаша чай, чисти дрехи или вкусната вечеря. Лесно свикваме с тези неща и ги приемаме за даденост. Благодарността е в основата на една добра връзка.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиТестовеЗдравни съвети