Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 11 оправдания да се върнем при бившия си приятел

11 оправдания да се върнем при бившия си приятел

11 оправдания да се върнем при бившия си приятел - изображение

Много от нас са се опитвали да възродят някоя връзка от миналото си. Разбира се понякога съществуват наистина добри и основателни причини да се върнем при бившия си приятел. Но в повечето случаи скоро разбираме, че всичко, в което сме вярвали или надявали, е просто мит, плод на нашето въображение. Вижте 11 от най-често срещаните оправдания, които използваме в подобни ситуации.

Този път всичко ще е различно

Мъж и жена на пейка

Светът се върти, светът се променя, всичко ще е различно… най-вероятно ще е по-лошо. Според едно проучване партньорите, които се събират отново, обръщат по-малко внимание на позитивните аспекти на връзката си и се концентрират повече върху негативните. Те рядко се опитват да оправят нещата и обожават да натякват стари грешки.

Той е напълно променен

Джим Кери и Дженифър Анистън

Хората не се променят. Поне не толкова бързо и без причина. За да промени дори най-незначителния си навик, човек се нуждае от силна воля и искрено желание, мотивация, развитие и време. Бившият ви разполага ли с всички тези неща?

Никой не ме познава по-добре от него

Мъж у жена в официални дрехи

Прави сте. Прекарали сте толкова много време заедно. Въпреки това фактът, че ви познава толкова добре, не го възпря да скъса с вас, нали? Може би това е била и основната причина за раздялата ви – в една връзка винаги трябва да има доза мистерия.

На разположение има само идиоти и няма шанс да намерите по-добър

Ума Търман

Тревата винаги е по-зелена от другата страна на оградата. Вие просто не искате да видите добрите страни на новия си ухажор, защото новата връзка ще ви изблъска извън зоната ви на комфорт.

Не е перфектен, но си е мой

Идиот с торта

Човешкият мозък е по-чувствителен към загубите, отколкото към победите. По същия начин е и с връзките. Въпреки това се попитайте кое е по-добре: да живеете щастливо до края на дните си или да водите нещастен жалък живот с партньор, който „не е перфектен, но си е мой“?

Нямам време да ходя на срещи

Натали Портман и Аштън Кътчър

Да се запознаеш с нов човек е първата и най-важна възможност да разширите хоризонтите си. Около 17% от браковете в САЩ през последната година са сключени между хора, които са се запознали на обществени места.

Засега сме приятели и ще видим как ще потръгне

Мъж с възглавници с образа на любимата

По правило приятелството между бивши гаджета не е качествено. Подобни отношения не могат да се похвалят с истински емоции и доверие. А и учените твърдят, че желанието да сте приятели с бившия си, може да е знак за психично разстройство.

Изпили сте няколко питиета и сте се целунали – можете пак да се съберете

Алек Болдуин и Мерил Стрийп

43% от жените и 47% от мъжете спят с бившите си. Ако вие сте част от тази статистика, просто запомнете, че вашият случай не е единствен и няма причина да започвате наново тази връзка. Не позволявайте това да се превърне в навик, защото редовният секс с бившия партньор е огромна пречка по пътя към прекрасното ви бъдеще.

Никой не е перфектен

Теория за Големия взрив

Никой не е перфектен. Кой търси перфектния? Вие искате просто да се чувствате страхотно заедно и да се обичате.

Скъсахте не защото единият от вас е далеч от перфектността. Вие просто не бяхте подходящи един за друг. Приемете го и продължете напред.

Бившият не ме оставя на мира

Матю Макконахи

След всяка раздяла единият от партньорите може внезапно да започне да се държи по начин, който не е характерен за него. Обаждания, съобщения, коментари в социалните мрежи, неочаквани визити. „Това е любов,“ мислите си вие. „Не може да ме забрави.“ Въпреки това в повечето случаи става въпрос за нуждата от пълен контрол над вас и живота ви.

Може би преувеличавам

Запознай се с нашите

Може би. Ако сте скъсали заради роднините си, работата или други външни причини, вторият опит може и да проработи. Въпреки това за съжаление много често причината за раздялата е по-сериозна: изневяра например или несъвместимост на характерите. И това определено е основателен довод за прекратяване на която и да е връзка.

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимки