Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 11 неща, които кучетата мразят

11 неща, които кучетата мразят

11 неща, които кучетата мразят - изображение

Съществуват много неща, които могат да ядосат кучето ви, без да го осъзнавате. Поради тази причина решихме да ви осветлим, за да не допускате повече тези грешки.

Прегръдките

Може и да си мислим, че няма нищо нередно в това да обвием ръце около своя домашен любимец, но всъщност на повечето кучета не им харесва. Въпреки че някои кучета проявяват търпимост към прегръдките, други ги възприемат като акт на превъзходство.

Използването на повече думи, вместо езика на тялото

Тъй като кучетата не разбират какво казваме, с изключение на няколко фрази, те се нуждаят от повече жестове, за да разберат какво искаме от тях. Поради тази причина смесването на вербалните с физическите команди може доста да ги обърка.

Потупване по главата

Протягането, за да ги потупаме по главата е нещо напълно нормално за нас. Въпреки че много от тях не се противят на потупването, на повечето не им харесва.

Запазването на зрителен контакт

Можем да се взираме в очите на нашите космати приятели, колкото си искаме, но задържането на зрителен контакт с куче, което не познавате, не е особено препоръчително, защото може да предизвика агресивна реакция.

Липсата на правила

Кучетата обичат организираното ежедневие и трябва да знаят кои граници не им е позволено да пресичат. Правилата и рутината ги успокояват и им помага да изградят доверие във вас.

Да ги водите на стегната каишка

Кучетата са майстори в интерпретирането на нашите чувства и мисли чрез каишката. Късият повод им говори, че сте стресирани и това изнервя и тях. Отпуснатата каишка им казва, че всичко е наред и те също се успокояват.

Да не им давате да изследват и душат

Опознаването на околната сред чрез душене е азбуката на кучето. Ако не позволявате на вашето куче да се разхожда наоколо, докато сте на разходка, то пропуска шанса да опознае света извън вашата входна врата.

Да ги насилвате да общуват с кучета и хора, които не харесват

Притискането на кучето да се изправи срещу страховете си и да контактува с други кучета и непознати, от които се страхува, или просто не иска около себе си, често се оказва непродуктивно и може дори да се стигне до ухапване.

Да сте напрегнати

Кучетата са специалисти в интерпретирането на езика на нашето тяло и те лесно разбират как се чувстваме. Колкото по-напрегнати сте, толкова по-нервно става и вашето куче. Ако искате домашния ви любимец да се успокои, първо вие трябва да го направите.

Да сте скучни

Собственик, който е зает с домакинските си задължения и проявява малко интерес към кучето си, е истински кошмар за домашния любимец. Така че се убедете, че прекарвате достатъчно време в игри със своя верен приятел, който вие е чакал цял ден да се върнете от работа и да му обърнете внимание.

Излагането им на силни миризми

Кучетата са между 10 000 и 100 000 по-чувствителни към миризмите от нас. Поради тази причина те не обичат силните миризми. Затова, когато планирате да дезинфекцирате банята например, убедете се, че те са достатъчно далеч или навън.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноСпортАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлтернативна медицина