Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 ситуации, в които световните лидери нарушават протоколa

8 ситуации, в които световните лидери нарушават протоколa

8 ситуации, в които световните лидери нарушават протоколa - изображение

Световните лидери са заобиколени от камери постоянно, особено по време на своите публични изяви. За някои от тях е много трудно винаги да следват правилата на официалния етикет и дипломатическия протокол особено при този вид натиск от страна на медиите. Има много особени случаи на известни и уважавани особи, които правят грешки или действат странно. Други пък нарушават правилата умишлено.

Представяме ви 8 ситуации, в които световните лидери нарушават дипломатическия протокол.

Барак Обама и дъждът

Барак Обама

Докато беше президент Барак Обама рядко следваше официалните правила за етикет и доста често се е озовавал в неудобни ситуации. Например през 2012 г. - в средата на предизборната си кампания той посети град във Вирджиния. Докато говори на открито пред публиката започва да вали дъжд, но той отказва чадър. В резултат на това свое решение мокрият Обама изуми не само присъстващите, но и пресата.

Свере Магнус

11-годишният принц Свере Магнус от Норвегия не е световен лидер, но кой знае някой ден може и да бъде. Малкият принц наруши протокола по време на церемония в чест на 80-тия рожден ден на крал Харалд V и кралица Соня в Осло. Изглежда малкият норвежки принц се е отегчил до крайност, защото по време на празничната церемония той започна да танцува на кралския балкон. Цялата сцена всъщност беше доста сладка и никой дори не е и помислил да го наказва.


Доналд Тръмп и телефонът му

Доналд Тръмп

След победата си на президентските избори през 2016 г. Доналд Тръмп дава телефонния си номер на няколко световни лидери. Пресата незабавно реагира, като посочи, че по този начин Тръмп нарушава дипломатическия протокол. Журналистите се притесняваха от факта, че директните телефонни разговори биха попречили на сигурността и тайната на комуникациите на президента на САЩ.

Владимир Путин е джентълмен

По време на международна среща в Китай Владимир Путин помогна на съпругата на генералния секретар. Това джентълменско поведение доведе до мини скандал в Китай. Ако човек се приближи твърде близо до жена, това се смята за строго нарушение. Независимо от това, пресата и много хора от социалните медии оцениха жеста на руския президент.

Мишел Обама и кралица Елизабет Втора

Мишел Обама и кралица Елизабет Втора

Незначителен инцидент се случва, когато Мишел Обама се срещна с кралица Елизабет. Съпругата на президента на САЩ невинно прегърна кралицата и провокира много неодобрение от страна на английското общество. Според протокола, когато се поздравява член на кралското семейство, прегръдките са забранени без разрешението на особите. Този акт на доброта от страна на бившата първа дама обаче не разстрои кралицата, тъй като тя също отвърна на поздрава на г-жа Обама.

Кой спаси кралицата?

кралица Виктория

Докато кралица Елизабет Втора и Дейвид Джонстън, генерален управител на Канада, слизаха по стълбите след среща, Джонстън, леко придържаше кралицата, за да се увери, че тя няма да падне. Разбира се, пресата реагира остро, тъй като е забранено да се докосва кралицата без нейно позволение. Генералният секретар не се ядоса от този факт, а просто обясни, че ако не беше я хванал под ръка, кралицата можеше да падне.

Принц Хари и неговите чувства

принц Хари и Мегън Маркъл

Британското кралско семейство винаги е привличало много медийно внимание. Принц Хари и Меган Маркъл са преследвани от папараци навсякъде. Наскоро пресата беше възмутена от факта, че двойката се държи за ръце на публично място. Кралският етикет не одобрява този вид „обществено любящо поведение“ преди брака. Принц Хари не изглежда да се притеснява от този факт, така че двойката продължава с този сладък жест и на други събития.

Прегръдки с принц Хари

прегръдка с принц Хари

Принц Хари е един от най-харизматичните членове на кралското семейство. Проверете снимките му в Google, ако не ни вярвате. Той получава прегръдки от почитатели във всяка част на света.

Чорапите на Джъстин Трюдо

чорапите на Джъстин Трюдо

Джъстин Трудо, министър-председател на Канада, е един от най-ярките политици на нашето съвремие. Модният му стил заслужава специално внимание. Той обича да комбинира официални костюми и обувки с различни смешни чорапи.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актове