Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 2

10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 2

10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 2 - изображение

Любовта е неизчерпаема и вечна тема за филмовите режисьори. Те успяват да пресъздадат на екрана перфектните взаимоотношения в много различни и трудни ситуации. Когато гледаме подобни филми, поемаме дълбоко дъх и си казваме: "Защо не може и ние да изживеем нещо подобно"?

Представяме ви 10 от най-запомнящите се любовни истории, които ни показват силата на истинската любов.

"Chocolat" / "Шоколад"

Шоколад

В реалния живот е трудно да се срещне човек, който може да промени предразсъдиците на дадено общество, както и да направи местните по-щастливи с малки и прости неща. Но Виан успява. Тя е млада, привлекателна и надарена с таланта да прави сладкиши. Отваря местна сладкарница и предлага на всеки клиент това, което би могло да му хареса. Един ден тя среща загадъчния Ру. Той не е просто обикновен човек – а истински бунтовник, грижовен и мил. 

"Sweet November" / "Месец любов"

Месец Ноември

Забързано ежедневие и делови срещи. Така преминава един "нормален" ден на Нелсън. Но една случайна среща с мистериозната Сара променя завинаги живота му. Само необикновено момиче като нея може да достигне до сърцето на този човек. Тя впечатлява Нелсън, както със силата, така и с крехкостта си.

"Me Before You" / "Аз преди теб"

Аз преди теб

Ярките хора "светят" в тъмни времена. Луиза е като празник в живота на Уил - тя носи странни цветни облекла и има необичаен поглед към света. Понякога всички ние трябва да срещнем такъв човек, който вярва в себе си. Хора като Луиза, които ще ви накарат да се почувствате уверени и ще придадат истински смисъл на живота ви.

"Love Me If You Dare"/ "Детски игри"

Детски игри

Възрастните не играят детски игри, но героите от този филм не могат да спрат да го правят. Трудно е човек да си представи такава луда връзка в реалния живот. Единственото нещо, което те обожават, е да правят лудории. Бихте ли задали следния въпрос на човека, когото обичате: "Хайде да се срещнем след 10 години". А можете ли да спазите обещанието си? 

"One Day" / "Винаги в същия ден"

Винаги в същия ден

Те се познават от гимназията и са приятели повече от 20 години.
Ема е умна, интересна и винаги готова да се притече на помощ. Декстър е красив, безотговорен и винаги се нуждае от съветите й. Той й разказва за всяко момиче, което му разбива сърцето. А Ема го подкрепя, макар че се бори с болката от несподелената си любов. Те винаги търсят алтернативни начини и не се осмеляват да си разкрият взаимно истинските си чувства. В реалния живот често изглежда, че всяко щастие е крехко и не продължава дълго време. 

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт