Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 1

10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 1

10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов - част 1 - изображение

Любовта е неизчерпаема и вечна тема за филмовите режисьори. Те успяват да пресъздадат на екрана перфектните взаимоотношения в много различни и трудни ситуации. Когато гледаме подобни филми, поемаме дълбоко дъх и си казваме: "Защо не може и ние да изживеем нещо подобно"?

Представяме ви 10 от най-запомнящите се любовни истории, които ни показват силата на истинската любов.


"P.S. I Love You" / "P.S. Обичам те!"

 

Послепис Обичам те!


Не всеки може да се справи със загубата на някого, когото обича. Холи не иска да повярва, че любимият й е мъртъв и изпада в тежка депресия - не излиза, губи работата си и живее в миналото. За съжаление, само във филмите е възможно човек да предвиди такава ситуация и да подготви инструкции за това как неговата любов да продължи да живее, след като той/тя е починал. В един момент указанията, завещани от нейната любов, помагат на Холи да се справи с болката и загубата. А неочаквано (или не) в живота и се появява нов мъж, който и помага да премине през този труден период. Този филм ни показва, че понякога смъртта не е само край, но и едно ново начало.

"The Notebook" / Тетрадката

Тетрадката

Докосваща любовна история за връзката между Али и Ноа, които се влюбват, макар и да са "от различни светове". Една чиста и невинна детска любов, която продължава повече от 50 години. След дълъг и щастлив семеен живот двамата са изправени пред ново изпитание - болестта на Алцхаймер. Но Ноа е там, за да напомня на Али за тяхната любов отново и отново.

 

"The Fault in Our Stars" / "Вината в нашите звезди"

Вината в нашите звезди

"Вината в нашите звезди" е тежък филм, който представя смешното и трагичното в това да си влюбен и на крачка от смъртта. Все пак младите Хейзъл и Огъстъс решават да поемат риска да бъдат щастливи. И го правят.

"Moulin Rouge"/ "Мулен руж"

Мулен Руж


В този романтичен мюзикъл всичко е пищно, луксозно, мащабно. Париж е мястото, където човек може да срещне истинската си любов, както и да преживее вълнуващи емоции и незабравими мигове.  Една история за истина, красота и свобода и за двама души, които се обичат лудо. Любовта е толкова всепоглъщаща, че дори самата смърт трябва да почака и да даде на двойката повече време. Да трудно е човек да се върне в скучния свят след такава история!

"The Fountain"/ "Изворът на живота"

Това е една от най-докосващите и красиви любовни истории. Главният герой е готов да направи всичко, за да спаси умиращата си жена. Той се отправя да търси древен майски храм, в който се намира "Дървото на живота", което ще излекува любимата му.

Вижте втора част ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт