Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 10 признака, че сте открили правилния партньор

10 признака, че сте открили правилния партньор

10 признака, че сте открили правилния партньор - изображение

Всяка една романтична връзка е уникална и трудно определима. Това обаче не означава, че е невъзможно да оценим доколко двамата партньори са подходящи един за друг. Съществуват няколко характеристики, които описват перфектно стабилната, пълноценна и изпълнена с любов връзка. Продължавайте да четете, за да разберете дали сте намерили правилния човек за себе си – идеалната половинка, с която можете да прекарате целия си живот.

1. Равностойни партньори

Въпреки споровете и разногласията, двамата партньори са равнопоставени участници в романтичната връзка. Пагубно за романтичните отношения е, когато единият се държи сякаш е по-добър от другия.

2. Компромиси и от двете страни

За да просъществува и преуспее една връзка, е необходимо компромисите и жертвите да се правят и от двамата възлюбени. Идеалната половинка ще покаже разбиране към желанията и мненията на партньора си.

3. Добра комуникация

Съществува разлика между това да чуваш някого и да слушаш какво казва. Първото е процесът, при който думите се възприемат чрез слуха, докато второто означава да се вслушаш в казаното и да се опиташ да проумееш какво има предвид дадения човек. Когато партньорите в една връзка се стараят да се изслушват един друг, това показва, че основите на взаимоотношенията им се крепят на взаимно уважение и респект.

4. Стремеж към разрешаване на конфликтните ситуации

Дори и комуникацията на двамата партньори да не е на най-високото ниво, желанието за навременно и ефективно разрешаване на конфликти е ключово за оцеляването и процъфтяването на романтичната връзка. Ако един от двамата не може да прости грешките на другия и постоянно натяква за отминали спорове, това е ясен знак за сериозен проблем в отношенията.

5. Споделен успех, споделена радост

В една стабилна и пълноценна връзка, щастието на единия означава щастие и за другия. Идеалната половинка е готова да отпразнува успеха на партньора си, било то спечелена награда или повишение в работата. Един от признаците, че връзката не върви, представлява прекомерната критика и неумението да се радваш на постиженията на любимия човек.

6. Непринудена и безусловна обич

Нежността и ласките в една пълноценна връзка са неизменна част от поведението на двамата партньори. Обичта не трябва да бъде използвана като метод за манипулиране или контрол.

7. Абсолютна честност

С правилния човек не е необходимо да се преструваме или да се страхуваме от това, което ще си помисли другия. Перфектната връзка изисква честност, прямота и лоялност.

8. Свободата да бъдеш себе си

В една хармонична и пълноценна емоционална връзка мъжът и жената могат спокойно да покажат своето истинско Аз, да преследват целите си и открито да покажат любовта си към нещата, които ги правят щастливи. В случай, че единият партньор се чувства контролиран, потискан или ограничен, това показва, че вероятно не е попаднал на перфектната половинка.

9. Взаимна мотивация

Всеки има слабости и недостатъци, които трудно се преодоляват. Въпреки това взаимната мотивация спомага промяната и развитието да настъпят с пълна сила. Идеалната половинка насърчава партньора си да се стреми да достигне върхове, които преди са изглеждали недостижими.

10. Споделено бъдеще

Ако връзката между двама души се крепи върху маловажни неща като външен вид, общи интереси и вкусове, то тогава бъдещето на двойката е несигурно. Ако отношенията между мъжа и жената се базират на споделени ценности, мечти и убеждения, потенциалът за успешна и дълготрайна връзка е много по-голям.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: lonerwolf.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСпортНовиниСнимкиВидеоИнтервюта