Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 от най-смъртоносните увеселителни парка (1 част)

10 от най-смъртоносните увеселителни парка (1 част)

10 от най-смъртоносните увеселителни парка (1 част) - изображение

През 2008 година се случва ужасна трагедия. Едно дете прескача двете огради (снабдени с множество знаци) на влакче на ужасите, за да вземе шапката си. Тогава то бива ударено в главата от движещото се влакче. Въпреки че подобен инцидент се случва по-рано през същата година, самото влакче е обезопасено. Причината за тази трагедия е това, че детето не е спазило правилата или не е видяло знаците.

В този списък нещата стоят по различен начин. Ще говорим за влакчета и люлки, които не са били достатъчно обезопасени и са предизвикали ужасни трагедии със смъртоносен край. Нямаме за цел да ви изплашим и да ви откажем от увеселителните паркове, а просто да наострим вниманието ви.

10. Fujin Raijin в Осака, Япония


"Експоланд", намиращ се в Осака, Япония е увеселителен парк в продължение на 37 години. Той е отворен през 1970, в него има повече от 40 люлки и атракции и 19 магазина и ресторанта. Всичко върви добре до съдбоносния 5.05.2007 година.

При най-лошия инцидент в увеселителен парк, влакчето Fujin Raijin се отклонява от релсите, след което колите политат. 19-годишен студент умира, а 19 други са ранени. Разследването показва, че счупена ос е причинила дерайлирането, а нито една от осите не е сменяна в продължение на 15 години. Други подобни влакчета в Япония са затворени след този инцидент за проверка. Увеселителният парк е отворен отново, но бързо го затваря на 9.12.2007. Никога повече не е отворен отново. Управителят на парка съобщава, че "липсата на посетители" е причината да бъде затворен завинаги.

9. Водната пързалка в "Waterworld USA" - Калифорния, САЩ


През 1997 водната пързалка в "Waterworld USA" се превръща в смъртоносна. Водните пързалки най-често предизвикват големи поражения, тъй като често имат огромна липса на спасители, имат ниски стени и е изключително вероятно някой да удари главата си или да изхвърчи от нея.

През 1997 група от 33 гимназисти посещават водната пързалка едновременно, предизвиквайки я да пропадне под тежестта им. 17-годишно момче умира, а останалите 32 са откарани в болница. По-късно същия месец на церемонията по завършването им, 17 от тези ученика приемат дипломите си в инвалидни колички.

8. Влакчето Derby Racer в Масачузетс, САЩ


Едно от първите дървени влакчета на ужасите е построено през 1911 година. 1/4 от всички влакчета, създавани някога, са построени през 1900-те и 1910-те. Можете да си представите какви са били мерките за безопасност през този период от време.

Малко след пускането на влакчето, на 8.06.1911, млад мъж излита от него и умира. Шест години по-късно, друг мъж бива убит на влакчето, след като бива изхвърлен пред него и прегазен. През 1929 се случва трети фатален инцидент. Друг човек изхвърча от влака. Той води до започването на процес през 1935 година срещу управителя на парка. Влакчето е унищожено през 1936 година, но година по-късно се появява ново влакче - със същото име. То също е затворено - през 1948.

7. Водният басейн в "Екшън парк" - Ню Джърси, САЩ


"Екшън парк" е познат като един от най-опасните и смъртоносни увеселителни паркове, строени някога. Отворен е през 1978 и затворен през 1996 заради множеството наранявания и спад в броя на посетителите. Освен всичко в друго, него е и първия воден парк в Америка. 6 души намират смъртта си във водния басейн в "Екшън парк" вследствие на удавяне, токов удар, сърдечен удар или разбиване в скали.

Безспорно най-опасното средство в "Екшън парк" е водният басейн, който по-късно е наречен "Смъртоносен басейн" от местните. Той е първият басейн с "буйна вода" по рода си, има 12 спасители, които са винаги в готовност през по-спокойните дни и 30 през по-натоварените.

На 24.07.1982 година 15-годишно момче се удавя в басейна. Две години по-късно, на 27.08.1984 се дави 20-годишен, а на 18.07.1987 същата съдба сполита и 18-годишно момче. Паркът е затворен през 1996 след множество дела, но е отворен през 1998 с ново име - "Маунтин Крийк Уотърпарк", в който се говори, че има по-голяма защита и безопасност. На 14.04.2014 година името на парка отново е променено на "Екшън парк".

6. Human Trebuchet в Съмърсет, Великобритания


Вероятно не е добра идея да се комбинират едно от най-мощните средновековни оръжия, изградени за хвърляне на камъни по крепостни стени, с човешки индивиди. За скучаещите жители на Съмърсет обаче, това е звучало като добра идея за момента.

Достатъчно е да се каже, че това, което виждате на снимката, не е най-безопасното устройство, създадено някога. След като двама студенти от Оксфорд пропускат да вземат предпазни мерки и политат от съоръжението, полицията арестува двамата оператори на машината и ги обвинява в "класическото" - "работа със средновековна машина за обсада без разрешително".

Вижте продължението на статията ТУК>>>

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСпортИнтервютаСпорт и туризъмЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиИсторияАнкетиНормативни актовеЛичностиПсихологияЗаболявания (МКБ)ОрганизацииСпециалистиБотаникаИзследванияКлинични пътекиЛеченияЗаведения