Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Абу Даби с увеселителен парк за 1млрд. долара

Абу Даби с увеселителен парк за 1млрд. долара

Абу Даби с увеселителен парк за 1млрд. долара - изображение

Закрит увеселителен парк на стойност 1 млрд. долара ще отвори врати през юли месец тази година. Създателите му са добре познати - компанията Warner bross. Той е разположен на остров Яс с площ от 153 290 кв.м.

В тематичния парк посетителите ще видят някои от любимите си персонажи от детството. В отделните части ще бъдат разположени измислените градове – "Готъм" от "Батман", "Бедрок" от семейство Флинстоун, "Метрополис" от "Супермен". 

увеселителен парк

"Супермен", "Батман", "Жената чудо" – това е 100-годишна история. Ние сме израснали с тези анимации и децата ни също ще израснат", споделя председателят на Агенцията по туризъм и култура в Абу Даби. 

Паркът разполага с 29 обособени зони за разходка - всяка с различни ресторанти, атракции, магазини и шоу програми. 

увеселителен парк

В увеселителния парк ще се допускат посетители от 25 юли. Билетите вече са пуснати в продажба – 79 долара за възрастни и 63 долара за деца. 

увеселителен парк

Богатият на петрол Абу Даби инвестира милиарди долари в туризма, промишлеността и инфраструктурата, за да разнообрази икономиката си от петрола. Откриването на увеселителния парк ще спомогне да се удвои броят на туристите, които посещават емирството през следващите няколко години. 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: reuters.com

Снимки: thenational.ae

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт и туризъмСпортИнтервютаСнимкиЛюбопитно