Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Жена предупреждава собствениците на кучета, след като губи любимеца си при нелеп инцидент

Жена предупреждава собствениците на кучета, след като губи любимеца си при нелеп инцидент

Жена предупреждава собствениците на кучета, след като губи любимеца си при нелеп инцидент - изображение

Скърбяща жена говори за трагичната загуба на кучето си с надеждата да предпази други собственици на домашни любимци от същата съдба. В емоционален Фейсбук пост Кристина Янг от Тексас споделя сърцераздирателна история за това как нейното куче – Пити Пабло – умира при злополучен домашен инцидент.

На 19 февруари Янг и приятелят й Кристиан отиват на работа както обикновено. Тя няма представа, че това ще е последният път, в който вижда любимото си куче Пити. След като двойката напуска апартамента, Пити открива в кухнята неотворени пакети с чипс, в един от които впримчва муцуната си до такава степен, че се задушава.

Кристина и Пити
"Миналият понеделник Кристиан ме изпревари по пътя за вкъщи след работа и когато Пити не го посреща с жизнерадостен лай на вратата, както обикновено, бях много учудена. Докато влизаше по-нататък, той видя нашето сладко момче да лежи безжизнено с пакет от чипс около главата си. Явно е успяло да го измъкне от рафта и ние никога няма да се отърсим от вината, че сме го оставили. Пити е изял целия чипс, но разбира се, е решил да се върне за трохите. Когато не е останало нищо в пакета, той си е пъхнал главата и докато вдишва, пликът се е стеснил, което в крайна сметка е довело до смъртта му."

Кристина добавя, че Пити е бил много умно куче и не знае защо не е успял да се измъкне, като използва лапите си. След смъртта му тя решава да направи проучване и открива, че всъщност това е невероятно често срещана причина за много смъртни случаи на домашни любимци.

Кучето на Кристина - Пити
"Статистиката за това колко често се случват подобни инциденти е шокираща", коментира Кристина в публикацията си във Фейсбук, посветена на Пити.

"Съобщават се от три до пет задушавания на домашни любимци всяка седмица и 42 % от тях се случват, докато собственикът е в съседната стая. Отнема само 3 минути, докато кислородът спадне до фатални нива. Бяхме много изненадани от липсата на информираност по темата при положение, че се случва толкова често."

Пити - кучето на Кристина
"Пакети от чипс, зърнени закуски, пуканки, дори пликове от хляб – изглежда, че тези от кучешки и котешки храни са най-често срещаните."

"Единственото, за което ви моля, е да бъдете много внимателни в чест на моето момче Пити, да предупредите другите собствени на кучета и да отделите малко повече любов и внимание на верните си приятели днес."

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, facebook.com

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниИсторияСнимкиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиНормативни актовеСпортПсихологияВидеоСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина