Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си – II част

10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си – II част

10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си – II част - изображение

Първите дами винаги са под светлината на прожекторите. Те трябва да изглеждат невероятно и да бъдат модел за подражание: от социалните дейности до семейството и модата. Най-добрите сред добрите притежават чар, мъдрост, стил и сила на характера.

Шантал Бия, Камерун

Първата дама на Камерун не може да остане незабелязана. Шантал участва в благотворителни кампании и първият африкански Международен референтен център за изследване, превенция и мениджмънт на ХИВ/СПИН носи нейното име. Извън страната милата и очарователна първа дама на Камерун е известна дори повече от своя съпруг – президента Пол Бия.

Шейха Моза бинт Насер Ал Миснед, Катар

Негово величество Шейх Моза бинт Насер Ал Миснед, съпругата на бившия емир на Катар, е една от най-стилните дами на изтока. Въпреки традициите на региона, Моза се появява в публичното пространство с открито лице, има докторска степен и е Почетна дама-командор на Ордена на Британската империя и специален пратеник на ЮНЕСКО.

Тя се смята за "сивия кардинал" на Катар. Достатъчно е да споменем, че настоящият емир Тамим бин Хамад Ал Тани не е най-големия син и престолонаследник. В противовес на обичайното право на по-възрастния, тронът в Катар бе наследен от сина на Шейха Моза. Модернизацията на страната и установяването на връзките със Западния свят се възприемат за лични постижения на Шейха Моза.

Кралица Летиция, Испания

Летиция, съпругата на крал Филип VI, е красива дама от висшето общество, модна икона и майка на две очарователни дъщери. Кралицата е по-известна в чужбина, отколкото своя съпруг – или поне сред дамите, тъй като модните списания винаги пишат за нея. Летиция има зад гърба си блестяща кариера на журналист. След като става принцеса, тя спечелва много награди заради опитите си да защити децата и поощряването на културата и образованието.

Кралица Раниа, Йордания

Тази елегантна жена е съпруга на краля на Йордания и майка на 4 деца. Историята на Раниа напомня тази на една съвременна Пепеляшка. Обикновено момиче, тя работела в банков офис в Аман, където срещнала бъдещия си съпруг.

Кралицата казва, че тя се смята за истинска арабска жена и отдава голяма част от времето си на своето семейство. Но в същото време тя оглавява фонд, който се бори за правата на жените, противопоставя се на насилието над деца, подкрепя ваксинационните програми и даряването на органи и цели да снабди всички училища в Йордания с компютри. Раниа участва активно в международната политика и е патрон на изкуствата.

Феята на божурите, Пън Лиюен, Китай

Съпругата на китайския президент Си Дзинпин е известна певица. Когато се запознала с бъдещия си съпруг през 1986 г., почти никой не бил чувал за него, но Пън Лиюен била известна и обичана от народа. Тя е умна, със силен характер и има значително влияние в страната. И ако това не ви е достатъчно, тя също така е и Майор Генерал.

Пън е известна сред народа като "феята на божурите". Божурът е особено почитано цвете в Китай, защото се свързва с императорския символ и олицетворява красотата и чувствеността.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл