Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Малките тайни на 10 първи дами

Малките тайни на 10 първи дами

Малките тайни на 10 първи дами - изображение

Всяка жена си има своите малки тайни, както и слабости, макар и да се опитва да ги прикрие. Но когато става въпрос за първите дами, параванът между тях и обществото трябва да е много плътен, защото на карта е заложено името на техните съпрузи, както и на цялата държава.

Вижте какви тайни са прикривали някои от най-известните първи дами в света.

Жаклин Кенеди, САЩ

Джаки Кенеди

През 60-те години на миналия век, когато президент на САЩ е Джон Кенеди, на дамите, които пушат, все още не се гледало с много добро око. Въпреки това, този навик бил много разпространен сред жените, които тъкмо започвали да се еманципират.

Поради тази причина страстта на Джаки Кенеди към пушенето се пазела в тайна. Дори на фотографите, които имали връзки в Белия дом, било строго забранено да правят снимки на първата дама с цигара в ръка.

Принцеса Даяна, Англия

Принцеса Даяна

До ден днешен много хора вярват, че принцеса Даяна, първата съпруга на принц Чарлз, е била олицетворение на перфекционизма. Много малко поданици на короната знаят, че тази красива жена злоупотребявала с храната и изтезавала тялото си.

Даяна страдала от булимия – "тайното заболяване на принцесата" или още "ефектът на Даяна".

Мери Тод Линкълн, САЩ

Мери Тод Линкълн

Мери Тод Линкълн произхожда от заможно семейство и никога не е знаела какво е недоимък. Тя обичала да реновира Белия дом и постоянно си купувала скъпи дрехи.

Всъщност тя не можела да контролира харчовете си и в крайна сметка се замесила в грандиозен скандал, тъй като злоупотребила с парите, предназначени за нуждите на армията.

Имелда Маркос, Филипини

Имелда Макрос

Имелда Маркос е вдовицата на десетия президент на Филипините. Тя също така е печално известна със склонността си да харчи без сметка. Съгражданите й я наричат "Стоманената пеперуда". Тя е истински шопинг маниак и злоупотребяваила сериозно с достъпа си до националния бюджет.

Когато президентът Макрос и съпругата му напускат страната след военен преврат, в стаите на Имелда в президентската къща са открити над 1 000 чифта скъпи дизайнерски обувки.

Нанси Рейгън, САЩ

Нанси Рейгън

Един от най-близките съветници на четиридесетия президент на САЩ, Роналд Рейгън, е неговата съпруга Нанси. Тя започва да се грижи още повече за благоденствието на своя съпруг след опита за убийството му през 1981 г.

Но малко хора знаят, че Нанси "се консултирала с космоса" преди да даде съвет на президента. Първата дама била обсебена от астрологията и редовно посещавала своя астролог.

Хелън Тафт, САЩ

Хелън Тафт

Хелън е съпруга на американския президент Уилям Хауард Тафт. Тя обитава Белия дом по време на Сухия режим, който продължава до 1933 г.

Въпреки забраната, Хелън обичала да дава приеми, на които пуншът и шампанското се разливали щедро.

Карла Бруни, Франция

Карла Бруни

Карла Бруни е съпругата на 23-тия президент на Франция, Никола Саркози. Техният романс се развива със светлинна скорост и се женят скоро след първата си среща.

По-късно Карла признава, че предпочита полигамията пред традиционния брак. Според информацията в пресата, бившата първа дама обичала да се радва на вниманието на няколко мъже едновременно, а любовта й към даден човек продължавала не повече от 3 седмици.

Рейчъл Джаксън, САЩ

Рейчъл Андрюс

Рейчъл е съпругата на седмия президент на САЩ, Андрю Джаксън. Двойката сключва брак през 1794 г.

По време на президентските избори на бял свят излиза шокираща истина: оказва се, че Андрю не е единствения съпруг на Рейчъл. Въпреки че тя се жени за Джаксън, тя никога не се развежда легално с първия си съпруг Луис Робардс.

Бернадет Ширак, Франция

Бернадет Ширак

Бернадет Ширак, съпругата на бившия френски президент Жак Ширак, без съмнение заслужава да бъде определена като много търпелива жена. Нейното спокойствие и самообладание определено заслужават да носят титлата първа дама.

Тя прави всичко възможно, за да прикрие безсрамните афери на съпруга си. Бернадет знае много добре за полигамните отношения на своя съпруг, но винаги се преструва, че нищо не се е случило. През последните годините тези семейни тайни все пак излязоха на бял свят.

Кралица Раниа Ал Абдулах, Йордания

Кралица Раниа

Раниа е съпруга на йорданския крал Абдулах II. Тя винаги изглежда очарователно и се държи като истинска кралска особа в обществото.

Но и Раниа, като всеки човек, си има слабост, която много рядко бива спомената в пресата: тя обича да носи златни обувки, украсени със скъпоценни камъни. Теглото на един от тези чифтове е около 400 гр., но кралицата очевидно не обръща внимание на това неудобство.

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПатологияЛюбопитноБотаника