Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 10 знаменитости споделят какво е да страдаш от хранително разстройство

10 знаменитости споделят какво е да страдаш от хранително разстройство

10 знаменитости споделят какво е да страдаш от хранително разстройство - изображение

Разстройства на храненето, като анорексия невроза, булимия невроза или компулсивното преяждане, са все по-често наблюдавани сред населeнието, особено при младите хора.

Благодарение на по-големия достъп до полезна информация относно психичните заболявания, както и наличието на професионалисти психолози, все повече мъже и жени решават да потърсят помощ, за да се справят с хранителните си разстройства.

Изповедите на десет знаменитости, страдащи от разстройства на храненето, доказват, че успешното лечение и преодоляване на проблемите с храната са постижими.

Лейди Гага признава, че е развила булимия и анорексия, когато е била едва на 15 години. Певицата наскоро направи изявление в социалните мрежи, че се бори с разстройства на храненето, откакто е тийнейджър.

Лейди Гага

Хилари Дъф също казва, че проблемите с храненето са били неизменна част младежките й години. Актрисата споделя, че тогава е била прекалено слаба и също така нещастна. Един от най-ясните й спомени е, когато ръцете й се схващали, защото тялото й не е получавало достатъчно хранителни вещества.

Хилари Дъф

Зоуи Кравитц развива хранително разстройство, когато е едва на 13 години. По време на интервю за списание People, дъщерята на Лени Кравитц споделя за най-трудният си период е, когато е била на 16, 17, 18 години. Според Зоуи проблемът й с храненето се заформя поради непрестанното сравнение с недостижимите стандарти за красота в Холивуд.

Зоуи Кравитц

Кеша наскоро разкри, че едва не е загубила живота си заради заболяването булимия. Певицата споделя как другите хора постоянно са й правили комплименти за начина, по който изглежда, без да подозират, че по този начин насърчават изпълнителката да гладува още повече.

Кеша

Зейн Малик споделя в автобиографията си за използването на храната като метод за контрол. В книгата си певецът разкрива, че е гладувал в продължение на дни, без дори да осъзнава, че има нещо нередно в поведението му. След като се връща във Великобритания при семейството си, Зейн успява да намери необходимия баланс и да нормализира хранителния си режим.

Зейн Малик

Актрисата Троян Белесарио разкрива в интервю за списание Seventeen, че е страдала от анорексия. Според нея голяма част от психичното заболяване включва преструването, че нещата са наред, докато хранителното разстройство бавно унищожава организма. Троян активно подкрепя идеята, че споделянето на историята за нейната борба с анорексията би могло да помогне на някого да потърси помощ или лечение.

Троян Белесарио

През последните години Деми Ловато не престава да е откровена относно борбата с хранителното си разстройство. Наскоро певицата сподели в документалния филм Simply Complicated за продължителните трудности с преодоляването на проблемите си с храненето. Раздялата с приятеля й Вилмер Валдерама преди година е довела до епизод на компулсивно преяждане, който Деми е преодоляла много трудно.

Деми Ловато

Лили Колинс признава, че дефиницията за здравословна диета драстично се изменя през последните няколко години. В интервю за списание Shape актрисата споделя, че е страдала от хранително разстройство, но е избягвала да говори за проблемите си, защото е смятала, че ще засенчат постиженията й като актриса. В крайна сметка, Лили решава да бъде искрена и разкрива за победата над психичното заболяване.

Лили Колинс

Габоурей Сидибе признава за борбата си с булимията в продължение на три годни, след като неуспешно е пробвала да спазва строг диетичен режим.

Габоурей Сидибе 

Зосия Мамет разкрива за борбата си с хранителните разстройства пред списание Glamour, като акцентира върху ползата от споделянето на трудности с приятел, роднина или професионалист.

Зосия Мамет

За повече информация за психичното заболяване, прочете другите ни статии за дефиниция на хранителните разстройства, разпознаване на симптомите на анорексия и начини за справяне с компулсивното преяждане

 

По статията работи: Нора Маркова
Източник: revelist.com
Снимки: instagram.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниХранене при...Здравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаИнтервютаЛеченияЗаведенияБотаникаЛайфстайлСпортСнимкиРецепти