Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Истински истории: Най-анорексичната жена в света мечтаеше да бъде майка

Истински истории: Най-анорексичната жена в света мечтаеше да бъде майка

Истински истории: Най-анорексичната жена в света мечтаеше да бъде майка - изображение

Анорексичката Валерия Левитина е била най-слабата жена в света. На 39-годишна възраст тя тежи само 25 килограма. Майка й я нарича "жив труп". Но колкото и грубо да ви звучи, на живо тя наистина е изглеждала като ходещ мъртвец. Причината за това е ужасяващата диета, която е започнала още като младо момиче, само за да изглежда достатъчно привлекателна за мъжете.

През последните години животът й се е превърнал в кошмар и единственото нещо, за което мечтаела, е да бъде майка.

Валерия Левитина

Тя не е могла да се храни с всичко, което й харесва, но това е била най-малката й грижа. Нейните проблеми с храносмилането са засягали изцяло избора й на храна. Тя не изпитва потребност от нея, нямала е никакъв апетит и не усеща удоволствие от каквито е да е вкусове. Единственото, което чувства по време на хранене, е болка.

Всяко стъпване в хранителния магазин е било като посещение при диетолог, защото е подбирала продуктите си изцяло според стриктна схема, разделяща храната на макронутриенти – протеини, въглехидрати, мазнини. При пренебрегване на строгото предписание, последствията са били сериозни.

В последните години от живота си Валерия е учила в Монако. Тя има придобити две докторски степени – едната е в сферата на бизнес администрациите, а другата – на икономиката. Радвала се на малката и богата на красоти държава, но й е било прекалено трудно да се справя с целия товар, докато е сама. Хората, с които се е срещала през деня, са се взирали в нея, изненадвали се, погнусявали се дори, а след всички тези погледи и подхвърляния по неин адрес просто започвали да я избягват.

Докато още е била на 20 години, Валерия е била здрава, силна и красива жена. След местенето си в САЩ при майка си и доведения си баща нещата започват да се променят. Там се среща с мъж, с който нещата вървели чудесно. Според едно нейно изказване пред First Channel става ясно, че именно мъж е първоизточника на всичко, което й се случва.

В едно свое интервю тя споделя следното:

"Един ден отидохме на пикник, за да поиграем футбол. По време на играта един от мъжете в отбора каза "Знам как ще победим. Трябва да сложим задника на Валерия да пази вратата." Това изречение разтърси целия ми свят и битие."

Валерия Левитина

След неприятната ситуация Валерия започнала да спазва диета и да спортува активно. Бързо свалила една трета от теглото си, но вече била обсебена от идеята да отслабва. Бавно, но сигурно рускинята потъвала в морето на депресията. От този ден до смъртта си тя не имала момент, в който да се почувства здрава.

Според думите на Валерия, анорексията идва изцяло от ума на човек. Започне ли да става видима и отвън, вече е твърде късно, за да се промени нещо.

"Сигурно щеше да ми е по-лесно, ако имах подкрепа и помощ. Но бях сама. Взаимоотношенията с майка ми не бяха много добри. Тя никога не одобряваше мъжете, с които се срещах, и често се карахме." – споделя тя пред Pravdareport.

След цели 23 години в САЩ, Валерия се завръща за малко в родната Москва. За нея най-доброто лекарство е родният дом.

През последните си години в Монако, най-голямата й мечта е била да сподели любовта и болката си с някого. Тя е мечтала да бъде майка, но тъй като не е била в състояние да износи и роди дете, е обмисляла идеята за сурогатно майчинство.

За жалост тя не успява да постигне мечтата си. До последно се е борила с анорексията си, но съпътстващите заболявания са били твърде много. След години опити да се възстанови тя губи битката, но успява да даде един красноречив и назидателен пример за младите момичета, които правят всичко, за да са приемани и харесвани. 

Редактор: Милена Минчева

Източник: pravdareport.com

Снимки: rjevka.com

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияИнтервютаНовиниХранене при...ЛюбопитноСпортЗдравни съветиАлт. медицинаБотаникаЛеченияЗаведения