Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби "Роди се звезда" се превръща в истински хит

"Роди се звезда" се превръща в истински хит

"Роди се звезда" се превръща в истински хит - изображение

Когато една звезда се издига, други залязват. 

Историята на "Роди се звезда" е стара като света, а и това е трети римейк на филма. Защо тогава Брадли Купър дебютира имено с подобен банален и изхабен сюжет. По-шокиращо е дори, че за главна роля ангажира певица, която никога преди това не е снимала във филм. Е, може би се питате какво излиза от тази продукция?! 

АБСОЛЮТЕН ХИТ

 

Зарязвайки обичайните и повтарящи се холивудски глупости, Брадли Купър и Лейди Гага пресъздават една позната история по неочаквано добър начин. С невероятните песни, създадени специално за филма, и сценарий, писан от екип, който включва самия Купър, филмът вдига летвата за Оскар твърде високо.

Освен като сценарист и режисьор, Брадли се включва и с главна роля, играейки Джаксън Мейн – кънтри рок изпълнител с наклонност към алкохола. Депресивните състояния на музиканта водят своето начало още от детските му години, когато са се зародили проблематични отношения с по-големия му брат. Най-близкият му приятел Нудълс (Дейв Чапъл) мисли, че дори любовта, не би могла да спаси Джаксън от бремето, което го сломява. Невероятната актьорска игра на Купът пресъздава по изключителен начин драматизма на героя. И тъкмо когато си мислите, че не може и да стане по-добре, той ни изненадва и с пеене.

Меланхоличният герой намира смисъл в живота си, едва когато се запознава с Али – сервитьорка, която не може да просперира със своя глас и авторски текстове. За разлика от типичните за Холивуд наивни женски образи, търсещи своя покровител в индустрията, Али не е такава. Тя винаги остава в сянката на прожекторите, защото "хората харесват как пее, но не и как изглежда".

Позната ни като символ на екстравагантния стил (Помните онази рокля от месо, нали?!), в този филм Гага съблича всичко изкуствено и помпозно, за да остане в най-натуралистичния си вид.

По много интересен начин е подхвърлена именно тази част от кариерата на певицата. Новият мениджър на Али изисква от нея да танцува, да бъде кичозна и провокативна. Но дали ще устои?

Автентичността и реализма на филма са постигнати чрез записване на песните на различни музикални фестивали, включително Coachella и Glastonbury.

Във всеки кадър личи колко отдаден на проекта си е бил режисьорът. Най-впечатляващо е, че и Купър, и Гага вършат изненадващи чудеса, сменяйки професиите си - от актьор в режисьор и от певица в актриса. И точно след като се замислите над това, осъзнавате, че филмът "Роди се звезда" всъщност ражда две нови звезди.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: rollingstone.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт