Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Учени: Разсейването е лек за преодоляване на раздяла

Учени: Разсейването е лек за преодоляване на раздяла

Учени: Разсейването е лек за преодоляване на раздяла - изображение

Могат ли мозъците ни да бъдат "настроени" така, че да преодолеем болезнената раздяла с партньора? Оказва се, да. Учените от университета в Мисури разработват специална стратегия за трениране на мозъци и ни гарантират, че ще преодолеем раздялата леко, макар и още да сме в влюбени в бившия. 

Отвличане на вниманието от проблеми, които са свързани с преживявания - това се оказва най-ефективната стратегия, според учените за настройване на мозъка. След проведените резултати става ясно, че посещенията във фитнес залата, разрешаване на казуси на работа или в дома са най-ефикасни в сравнение с други начини за преодоляване на раздялата.Този метод не влияе върху емоционалната оценка на бившите половинки, но гарантира, че човек ще се чувства здрав и щастлив за по-дълго.

Освен това невробиолозите смятат, че временното отвличане на внимание, може да бъде приложено за решаване и на други проблеми.

Ефективен се оказва и методът, в който трябва да споделите всички отрицателни качества, които притежава бившата ви половинка. Макар и да е ефикасен, тази стратегия допринася и за емоционалното изтощение на изследвания индивид.

Друга стратегия за трениране на мозъка се оказва сходна с единия от стадиите за приемане на неизбежното. Участникът в експеримента приема чувството на любов, което изпитва към бившият си приятел/ка(без да го осъжда) като се примирява с факта, че рано или късно любовта угасва.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail

Снимки: pixabay.com; huffingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСнимки