Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Университет в Синди създава най-модерната лаборатория

Университет в Синди създава най-модерната лаборатория

Университет в Синди създава най-модерната лаборатория - изображение

"Университет за технологии" в Сидни вече е впечатлил много хора със своя зелен покрив, рекорд за устойчивост и колоритен дизайн. Но долу в мазето има друго изключително нещо, което е много вълнуващо — супер лаборатория, която ще революционизира начина, по който науката се преподава и учи.


Лабораторията е първата по вида си в Австралия като може да събере 220 студента и 12 различни класа наведнъж. Освен това е много по-различна от студентските лаборатории, с които сме свикнали. Всяко работно място включва слушалки и монитор, както и специален екран, на който студента да вижда по-отблизо това, което му се демонстрира. Според някои изследователи, виждайки на екрана това, което трябва да направи, студентът разбира и запомня значително по-добре. Това, че лабораторията може да събере толкова хора означава, че студентите ще се научат да работят колегиално и в сътрудничество, което би допринесло за бъдещото им развитие и би им помогнало в избора на работа. "Нашият университет ще събори старите стереотипи за училищна работа и ще предложи шанс на учащите да разширят своя опит" — споделят от университета.


Зеленият покрив е оборудван с разсадници и резервоари със солена вода, където изследователите изучават как водораслите съхраняват въглероден диоксид. Университетът има за цел да намали вредните емисии от газове с 30% и тази лаборатория е важна първа крачка.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияЛайфстайлНовиниЛичностиСпортСнимкиОбразованиеЗдравни съветиПсихологияМедицински изследванияНормативни актовеСпециалистиЗаведенияОрганизацииПроизводителиСоциални грижиНаправления в медицинатаОткритияГеографияАлтернативна медицинаАнкети