Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Трогателна снимка на сирийски бежанец разчувства интернет потребителите в Турция

Трогателна снимка на сирийски бежанец разчувства интернет потребителите в Турция

Трогателна снимка на сирийски бежанец разчувства интернет потребителите в Турция - изображение

Мохамед е сирийски бежанец, който живее в Турция. Той работи като ваксаджия. Един ден момчето стои пред витрината на спортна зала и наблюдава хората, които тренират в нея, обут в сандали при минусови температури. Спортният център се намира в турския град Адъяман, където има бежански лагер с близо 10 000 сирийци.

Дванадесетгодишното момче е забелязано случайно от фотограф на име Омер, който решава да го заснеме, а след това споделя кадъра в социалните мрежи с конкретна цел.

"Искаше ми се много хора да видят Мохамед, който носи сандали в студа. Толкова се притесних след тази гледка. Не можах да спя изобщо. Не спирах да мисля за тежката ситуация, в която се намира това дете", споделя Омер.

Не закъснява и реакцията на потребителите в социалните мрежи. 

Кадърът е забелязан от Мустафа - един от собствениците на въпросната спортна зала. Той и останалите служители веднага реагират, след като виждат фотографията.

"Ако някой от вас разпознава нашия брат, моля да му предадете следното съобщение. Той ще може да се възползва напълно безплатно от всички услуги в залата. Той е наш брат до живот", призовава Мустафа.

Съвсем скоро собственикът успява да осъществи контакт с момчето и да му сподели добрите новини. Момчето ще има възможността да използва безплатно и за неопределен период от време залата.

Хиляди потребители не спират да споделят историята на момчето.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияНовиниЗдравни съвети