Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Топ 6 на най-необичайните, но доходоносни работни места в света

Топ 6 на най-необичайните, но доходоносни работни места в света

Топ 6 на най-необичайните, но доходоносни работни места в света - изображение

Има много хора, които не са доволни или просто са отегчени от работата си в офиса. И докато те си седят зад бюрото, други дегустират кучешка храна или пък гушкат непознати. Да, това също са професии - странни, но високоплатени.
Представяме ви топ 6 най-необичайните, но доходоносни работни места, които разбиват на пух и прах концепцията за осемчасов работен ден.

Професия "гушкач"

професия гушкач

Харесва ви физическата близост, но няма кого да прегръщате? Вече може да платите на професионален "гушкач" за тази цел. Ще се изненадате, но има няколко компании, които предлагат тази услуга, определяйки я като "най - приятното и отпускащо професионално преживяване". Можете да гушнете непознат само срещу скромната сума от 80 долара на час. В Япония например има кафене за прегръдки, в което клиентите си избират момиче, което да упражнява тази дейност. Предупреждаваме: Само гушкане! Нищо повече!

Водолаз при голф игрище

голф игрище

Може и да ви звучи странно, но такава работа предлагат не малко голф клубове по света. При нея служителят трябва да извади топките за голф, които са попаднали в езерата, които се намират на територията на игрището. Е, истината е, че голяма част от тези водоеми не се поддържат добре, а на дъното им могат да се намерят "изненади" - кал, водорасли, змии.

Дегустатор на храна за кучета

дегустатор

Домашните любимци са най-добрите ни приятели и трябва да се погрижим те да консумират вкусни и питателни ястия. За тази цел ще ви консултират професионалисти, които дегустират ястията на четириногите. Работещите похапват, оценяват вкуса, както и стандартите за качество. Освен високото заплащане, дегустаторите споделят, че бисквитките, пастетът и други продукти за кучета са много по-вкусни, отколкото храните, които се предлагат на пазара.

Човек, който чака на опашки

чакане на опашка

Ако не ви харесва да чакате по километрични опашки, имаме идеалното предложение за вас. Наемете си човек, който да го прави вместо вас. Срещу заплащане, разбира се. Такива хора най-често могат да бъдат забелязани по известните забележителности като Айфеловата кула или двореца Версай в Париж например. Дам, там опашките изобщо не са малко.

"Дояч" на змии

дояч на змии

Змийската отрова е опасна и смъртоносна. Ако не се вземат навременни мерки при ухапване на човек, краят може да бъде фатален. Тя се използва и за редица научни изследвания в сферата на медицината (лечение на инфаркти и злокачествени тумори). За да бъдат проведени подобен тип експертименти, някой трябва да се престраши, за да "издои" влечугите. Т.нар. "доячи" извличат отрова от едни от най-опасните змии по света – кобра, гърмяща змия и др. 

Подушвач на мишници

подушвач на мишници

Подушвачите прекарват дните си в гореща стая или на открито и миришат около 60 мишници на час. Тяхната задача е да анализират отделните аромати на продукт, който предстои да бъде пуснат на пазара. Как се извършва тази проверка на качеството? Служителите тестват как дезодорант например реагира на различните типове кожа. Те следят процеса през целия ден. След това изготвят доклади, в които споделят плюсовете и минусите за конкретната стока.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиТестовеСнимкиОбразованиеНовиниОрганизацииЛюбопитноНормативни актовеЗаведенияИсторияСпециалистиЗдравни съвети