Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 2

Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 2

Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 2 - изображение

Най-синият град

град

Стените, вратите и дори стълбите на град Чефчауен в Мароко са с различни нюанси на синьото. Твърди се, че всичко е боядисано в синьо от еврейски бежанци, които се заселват в градчето. Според еврейските учения боядисването на постройките с „текхелел“ (древна натурална боя) кара хората да се обърнат към Бог и да не забравят силата, която той притежава. Към днешна дата в градчето има хора от различни народности - мюсюлмани, евреи и др. То си е все така синьо.

Извънземният град

град

През 1947 г. НЛО се разбива в близост до град Розуел, Ню Мексико. Или поне така се твърди. Все още се водят много спорове на тази тема, но Розуел става известен като "Извънземният град". На това място се провеждат фестивали, които са на извънземна тематика, и дори местният „McDonald's“ е украсен с изображения на хуманоиди(живо същество или машина, притежаващи приблизително човешка форма).

Градът в морето

град

Нефт Даслари или "Oil Rocks" е индустриален град в Азербайджан. Намира се на метални платформи в открито море, над петролно поле. Над платформите са построени осеметажни жилищни блокове, фабрика за напитки, футболен терен, библиотека, пекарна, кино с 300 места, баня, зеленчукова градина и дори парк с дървета, за който е донесена почва от континента. Населеното място се намира изцяло в най-голямото езеро в света, на разстояние от 55 км от брега му.

Градът вече няма много жители. Около 2 000 души идват да работят тук на смени за няколко месеца.

Градът в скалите

град

В градчето Сетенил де лас Бодегас (Setenil de las Bodegas) в Испания има улици, където, ако погледнете нагоре ще видите скалите, вместо небето. Може да изглежда, че те са на път да паднат, но те са там в продължение на векове. Много от туристите се опасяват, че скалите изглеждат така, сякаш всеки момент ще ги погълнат. По принцип в Испания повечето от градчетата от този тип са изградени върху скалите, но в Сетенил де лас Бодегас, къщите са издълбани в самите канари. Изследователи твърдят, че в скалите, където днес има къщи, са обитавани от хора от преди 25 000 години.

Градът, където мъртвите са повече от живите

град


Град Колма, Калифорния, е дом на 17 гробища. Той има население от 1800 души, а мъртъвците в района са 1.5 милиона. Това е така, защото властите през 1900 година решават да преместят всички гробища от близкия Сан Франциско в Колма.
Населението на града се е състои предимно от гробища, цветари, но през 80-те години на миналия век започват да се практикуват и други професии. Мотото на града днес е "Страхотно е да бъдеш жив в Колма!"

Вижте първата част ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиЛюбопитноОрганизации