Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Телефонна будка в Япония дава възможност за последен разговор с близките, които сте изгубили

Телефонна будка в Япония дава възможност за последен разговор с близките, които сте изгубили

Телефонна будка в Япония дава възможност за последен разговор с близките, които сте изгубили - изображение

Ако някога сте чувствали болката от това да изгубите някого, без възможност за последен разговор, то тази статия ще ви докосне. В Оцучи, Япония, Итару Сасаки е толкова дълбоко натъжен от загубата на братовчед си, че решава да построи стъклена телефонна кабина с изключен ротационен телефон, за да "позвъни" на починалия си роднина. Сусаки не подозира, че кабината ще доведе хиляди семейства, засегнати от бедствия.

Последен разговор

телефонна будка

През 2011 г. Япония е разтърсена от земетресение, цунами и ядрена криза. Оцучи е един от най-тежко засегнатите райони от земетресението в източна Япония. Според Atlas Obscura градът е ударен от близо 10-метрови вълни, което води до смъртта на цели 10 процента от града.

"Kaze no denwa" или "телефонът на вятъра" помага на Сусаки да се справи със собствената си мъка. Ето защо той решава да го направи отворен за всички.

Мълвата се разнася бързо и скърбящите японци започват да идват от цялата страна, за да проведат разговорите си. През първите три години след земетресението телефонът бива посетен от повече от 10 000 души. Кабината на Сасаки е необходим източник на комфорт за възстановяване от мъката за цялата общност.

Надежда

Вие също можете да направите това пътешествие. Високоскоростен влак пътува от Токио до крайбрежната планинска общност Оцучи. Ще намерите стъклената телефонна кабина точно извън границите на града. Разходете се до върха на градината на хълма Сасаки, с изглед към Тихия океан, а след това се ориентирайте към "телефона на вятъра". Кой знае, може би вашият любим човек ще ви чуе от другата страна. Ако не друго, то със сигурност това ще донесе мир в душата ви.

Изтоник: m.curiosity.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСнимкиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияИсторияСпортДиетиАлт. медицинаРецепти