Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Супер мама - как детето да ви обожава

Супер мама - как детето да ви обожава

Супер мама - как детето да ви обожава - изображение

Задавали ли сте си някога въпроса какви качества трябва да притежава най-добрата майка на света? Разберете с нас как да бъдете супер мама – обожавана от вашето дете.

1. Винаги бъдете щастливи. Щастието на родителите влияе върху благосъстоянието и здравословното развитие на детето. Освен това се казва, че щастието ни помага да открием своя потенциал в неговата пълнота. За да използваме аналогия, когато майките са позитивни и оптимистични, те ще успеят да станат най-добрите майки на света.

2. Не позволявайте стреса и умората да ви победят. Всяка майка има уникалната способност да присъства в живота на децата си. Това може да изглежда лесно на пръв поглед, но всъщност е много трудно - винаги да бъдете активно присъстващи, когато детето ви се нуждае от вас. Да си добра майка също означава да си здрава. Не забравяйте, че здравословното хранене и добре балансираният начин на живот пречат на стреса. Освен това е добра идея да организирате ежедневните дейности, колкото е възможно по-добре, за да избегнете паника в последния момент.

3. Поддържайте хармонията в семейството си. Понякога малките неща осигуряват щастие и хармония в семейството. Затова намерете време да изживеете прекрасни моменти с децата и съпруга си. Децата се смятат за огледала на родителите си. С други думи, примери, предоставени от родителите, ще бъдат научени и по-късно копирани от техните деца. Вследствие на това се препоръчва малките да бъдат държани далеч от конфликти и напрегнати ситуации, така че те не са засегнати от тези нещастни преживявания. Препоръчително е да бъдете отдадена майка и едновременно любяща съпруга. По този начин мирът и щастието винаги ще присъстват във вашето семейство.

4. Винаги бъдете любезни и внимателни с децата си. Една майка винаги е привързана към малките си, дори когато поведението им е по-малко от приемливо. Тя има по-добри методи за преподаване на дисциплина на децата си, отколкото да налага, да крещи. Майчината любов е много важна за децата; затова е силно препоръчително винаги да показвате на детето, че той или тя са важни, дори когато правят грешки.

5. Бъдете твърди, когато вземате решение. Много майки мислят, че трябва да станат най-добри приятели сдецата си. Няма нищо лошо в това решение, но има моменти, когато малките се нуждаят от родител вместо приятел. С други думи трябва да знаете кога е време да каже „НЕ“ на детето си, дори и да й е трудно. Най-добре е да научите децата си на правила, които не могат да се договарят при никакви условия. По този начин детето ви ще знае какво и кога е позволено или забранено.

6. Позволете на малкото да прави грешки. Нашият майчински инстинкт е да защитаваме децата си от опасностите, с които може да се сблъска то. Важно е да разберете, че не можете винаги да сте около децата си, за да ги защитавате. Препоръчително е да помогнете на децата си да вземат решения, вместо да решавате всичко вместо тях. Трябва да ги научите как да преодоляват трудни ситуации; по този начин те ще станат уверени и ще вярват в собствените си способности.

7. Създайте красива традиция в семейството си. Времето, прекарано с родителите, е безценно за оптималното развитие на детето. Затова трябва да направите всеки момент, прекаран с детето си, момент на щастие. Семейната вечеря може да се превърне в приятна рутина за всеки член на вашето семейство, а ритуалът за лягане може да се превърне в щастливо събитие. Опитайте се да взаимодействате с детето си през това време, ако желаете вашата връзка да се основава на любов, доверие и уважение.

8. Не се опитвайте да бъдете съвършени. Всяка майка иска да бъде перфектна във всичко. Насладете се на специални моменти със семейството си и бъдете щастливи и горди от всичко, което сте постигнали досега. Всяка майка е уникална и изключителна по свой собствен начин и тя трябва да бъде ценена и обичана точно за това, което е.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: onejive.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниЗдравни съветиИсторияСпортХранене при...АнкетиСпециалистиАлт. медицинаРецептиИнтервютаТестовеНормативни актовеОрганизацииЗаведенияОбразованиеКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника