Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Студентка пресъздава произведения на изкуството от тиксо

Студентка пресъздава произведения на изкуството от тиксо

Студентка пресъздава произведения на изкуството от тиксо - изображение

Време е да загърбите всички свои предубеждения, свързани с изобразителното изкуство.

Вероятно всеки е ползвал самозалепящо цветно тиксо за някоя прагматична цел. Но надали някой е смятал, че то има и своите естетически функции.

Ако видите обаче само една картина на студентката от японски произход Наса Фунахара, ще останете без думи. Това ще промени изцяло начина, по който гледате на самозалепящото тиксо, което вероятно събира прах в някое чекмедже в дома ви.

Наса, изучаваща изобразително изкуство, пресъздава картини от авторитетни артисти изцяло с цветно тиксо и ленти за панделки. Интересна форма на колаж, нали? Именно това е нейният отличителен и иновативен стил.

картина

Започвайки всеки свой нов проект, тя поставя изображение на оригинала пред нея, за да може да го пресъздаде възможно най-точно. И въпреки новаторската имитация на композицията, Фунахара добавя свое собствено виждане, преобръщайки цветовата палитра.

Разгледате ли творбите й, ще откриете, че всички са напълно разпознаваеми спрямо оригиналите. Но задълбочите ли поглед, ще се изгубите в мотивите и цветовете на субектите.

Целият този проект е започнал просто като домашна работа от университета. Един от колажите обаче Наса Фунахара решава да представи на университетския фестивал на изкуствата Мусашино (Musashino Art University festival). Сблъсквайки се с шокиращата прилика с оригиналите и същевременно с огромната разлика от материалите и техниката им за изработка, всички присъствали на фестивала останали приятно изненадани и се влюбили в иновацията.

От този момент креативната студентка започва да пресъздава всички класики на утвърдени артисти – от "Писък" на Едвард Мунк до "Момичето с перлената обица" на Йоханес Вермер.

картина

Всеки нов проект, с който се захваща Наса, й отнема около седмица за цялостна изработка, а размерът на платното е колкото едно татами. Тиксото, което използва, се нарича уаши тиксо (washi tape) – традиционна японска самозалепяща хартия, която се предлага в огромно многообразие от цветове и шарки. В интервю пред Excite News Фунахара споделя, че притежава приблизително 450 ролки от уаши тиксото.
А ето и още от най-красивите и отличителни колажи на Наса Фунахара.

картина

картина

картина

Редактор: Милена Минчева

Източник: departures.com

Снимки: awrd.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиРецептиЛюбопитноПсихологияСоциални грижиОбразованиеИнтервютаАлт. медицина