Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 3

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 3

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 3 - изображение

Понякога сме склонни да мислим, че повечето животни имат страхотен свободен живот сред природата, размножават се на случаен принцип и похапват на слънце. Е, ако някога сте завиждали на тези космати, пернати или многокраки животинки, то помислете отново. Събрахме колекция с едновременно странни и любопитни факти за тях, които ще ви накарат да осъзнаете, че животът невинаги е розов, независимо от кой вид сте.

Въпреки впечатлението, което може да получите от множеството очарователни картинки на котки и кучета, редовно наводняващи интернет, в някои отношения нашите приятели с животински произход някак са изтеглили късата клечка в живота. Ще научите случайни факти, които ще направят последната ви бременност или раздяла да изглеждат като детска игра. Ще научите кое морско същество е наистина най-безсърдечното в океана и коя порода се е използвала като куче-бавачка векове, преди да бъде вкарана в стереотипа на Холивуд.

Така че следващия път, когато ви се прииска да реконструирате къщата си, вижте с какво си има работа средностатистическото джудже лемур.

Иска ви се да не бяхте толкова зависими от вашата половинка? Имаме история, свързана с женските порове, която ще ви просълзи. Независимо как се чувствате относно собствения си живот, тези факти за животните ще ви накарат да погледнете от друг ъгъл.

Акулите губят по един зъб всяка седмица

Поради факта, че зъбите на акулите нямат корени и дори не са прикрепени към венците им, морските обитатели губят много от тях. Това обаче не е проблем, тъй като имат много резервни и обикновено в рамките на ден израства нов зъб на мястото на изгубения.

Цикадите могат да прекарат до 17 години под земята

След като някои видове цикади се излюпят от яйцата, незабавно изпълзяват под земята, където могат да прекарат до 17 години в хибернация и да живеят от дървесния сок. След това, по каквато и да е причина, те се появяват масово на повърхността, за да се размножат и да ни причинят по някоя фобия, докато се излюпи ново поколение и повтори процеса.

Лисиците живеят, ядат и спят сами

За разлика от вълците и братовчедите им кучетата, лисиците всъщност са самотни животни. Те живеят на малки семейства в бърлогите си, когато отглеждат малки, но във всички останали случаи са "самотни вълци", така да се каже.

Някои възрастни светулки не се хранят

Докато са още ларви, някои светулки всъщност са месоядни и обичат да похапват охлюви. Нещата се променят след време и като възрастни някои хапват нектар и прашец, а други никога не се хранят.

Червеите имат пет сърца

Можете да определите един червей както си поискате, освен може би безсърдечен. Както се оказва, те нямат едно, а цели пет сърца, макар че не са толкова сложни, колкото човешките.

Горилите могат да прихващат настинка от хората

Стойте на разстояние от горилите в зоологическата градина, когато сте болни. Оказва се, че те могат да прихващат повечето от нашите заболявания.

Морските костенурки никога дори не се срещат с майките си

Когато става въпрос за детство, морските костенурки имат проблеми, които могат да изпратят средностатистическия човек на терапия в продължение на години. Не само че никога не се срещат с майките си, но тези водни обитатели е възможно да не срещнат и някои от братята и сестрите си, в зависимост от това кога се излюпват. Още с раждането си бебетата морски костенурки просто се втурват в океана и се надяват на най-доброто.

Лемурите джуджета ограждат дома си с фекалии

Лемурите джуджета не се срамуват да споделят любовта си, когато става въпрос за тяхното ако. Те не просто ограждат домовете си с него, но често го разпространяват по клоните из гората, което е действително полезно за торенето на различни растения.

Пиявиците имат 32 мозъка

Макар че не изглеждат като най-умните същества, които природата някога е създала, пиявиците всъщност имат 32 различни "сегмента" на тялото и всеки от тях е със свой собствен мозък. Може би дори по-учудващо е, че репродуктивните органи при пиявиците са два, а тестисите - 9.

Тигровите бръмбари живеят под земята до момента на смъртта си

Едно от най-редките насекоми в света, "тигровият бръмбар от Солт Крийк", е известно само в два окръга на Небраска. Прекарва повечето от живота си под земята под формата на ларва.

Кучетата обработват образите от телевизора по-бързо от хората

Поради този факт някои телевизионни предавания може да изглеждат на кучетата като ретро филми от 1920 г. Има обаче канал, наречен Dog TV, специално създаден за тези животни, който включва по-бързо движещи се картини и цветове от видимия им диапазон.

Източник: ranker.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияСпортАлт. медицинаЛеченияИсторияЗаведения